Skip to main content
Adobe Photoshop Family

5 Messages

 • 

214 Points

Wed, Jun 22, 2016 4:54 PM

Photoshop 2015.5: Smart Objects Transform/Scale

I noticed while working for the first time in 2015.5 today that smart objects aren't doing what they used to. For instance, I often convert vector layers pasted into PS into smart objects so I can warp/transform them, but I found when I went to adjust the transformation I had already applied, the bounds were no longer representative of the previous warp, despite it being a smart object. They seemed to revert back to a flat rectangle instead of the proper custom perspective that I had already established. I also noticed an oddity when I relinked to a different linked .ai file. Despite the two sources I was swapping between being the same dimensions, the replaced smart object became heavily non-proportionally scaled when I updated it. I know with certainty that this was never a problem in the past because I do the same workflow every single day and this caught me by surprise.

I've noticed general performance increase, which is great, but this is a huge problem for me. I hope it's indeed a bug that can be fixed, or perhaps some new setting that I'm not aware of.

Responses

5 Messages

 • 

214 Points

4 years ago

Update: The first problem I mentioned occurs when there is a mask on the layer

2 Messages

 • 

112 Points

4 years ago

Having the same issue without any mask applied...

954 Messages

 • 

15.3K Points

4 years ago

Did you pasted something from clibboard? I noticed that after layer move... was my layer reverted back to original position. It happened 2 times in prerelease testing, but in current build I haven't problem. I am not sure if my bug is related.

2 Messages

 • 

112 Points

4 years ago

It happens on anything i paste from AI.I reverted back to PS2015 and now all my bounding boxes are bigger than the element.
NIghtmare update...

Adobe Administrator

 • 

15.5K Messages

 • 

291.6K Points

4 years ago

Hi guys,

I can't reproduce off hand. Could you provide step by step details to reproduce this issue? (and/or provide files to reproduce the problem)

Sr. Product Manager, Adobe Digital Imaging

954 Messages

 • 

15.3K Points

4 years ago

1) I used FastStone Capture to make screenshot of selected area.
2) Then I pasted bitmaps as layer into PSD document
3) When I tried move layer on intended coordinates,after drop layer position was reseted on original position.
4) When I copied bitmap I had to copied everthing 2x which is not usually. Otherwise, I don't have in the clipboard required data.
5) After that I saved my PSD file with option "As copy" for debuging
6) After that I couldn't save or open anything.
7) I restarted Photoshop and I still couldn't open anything
8) This was ok after PC restart

m.73

Noel Carboni had similar issue without FastStone program.