Skip to main content
Adobe Photoshop Family

6 Messages

 • 

110 Points

Sun, Nov 2, 2014 2:32 PM

Elements: Organizer UI cut-off top of screen under Mac OS Yosemite

Elements - Help me, Hidden Elements navigation in Mac OS (I can't move it down from the Apple navigation that is on top of the frame), do anybody know how to move the hole frame down as I can't see the Elements navigation? Thx.

Responses

Adobe Administrator

 • 

14.7K Messages

 • 

283.8K Points

6 years ago

You could try changing the resolution of the display in the OS System Preferences>Displays. This may cause the window to reset to the new resolution - then switch it back to desired resolution.

The other option is to restore Elements preferences.

Sr. Product Manager, Adobe Digital Imaging

6 Messages

 • 

110 Points

6 years ago

Hi Jeffrey, Tried it, with displays and restore Elements preferences. Still not working. Any other options, I can see it in the Mission Control full screen but not when I open the program. Any other ideas?

I also reinstalled the Elements program, but still getting the same issue.

Thx.
Katri

Adobe Administrator

 • 

14.7K Messages

 • 

283.8K Points

Hmm. I would have thought that a restore prefs would be a slam dunk. How did you do the pref restore? Did you hold down Cmd + Opt + Shift while launching the Organizer?

Sr. Product Manager, Adobe Digital Imaging

6 Messages

 • 

110 Points

Hej Jeffrey, Yes I did that as well now, and that didn't help. Is there any command you can move the frame manually with the keyboard keys?
Thx.
Katri

158 Messages

 • 

2.2K Points

Hi Katri,

Can you please try this-
Close Organizer
Go to ~/library/App support/Adobe/Element Organizer/version no/Organizer and delete the files status.dat and psa.prf.
Relaunch Organizer and see if the issue persist?

Thanks
Andaleeb

6 Messages

 • 

110 Points

Hi, I can't find the files in that folder. Strange/Katri

6 Messages

 • 

110 Points

6 years ago

It's still the same problem, it's after I installed Yosemite - any other ideas for fix?

Thx.
Katr

Adobe Administrator

 • 

14.7K Messages

 • 

283.8K Points

My guess is you're looking in the root Library rather than the user Library folder.

You will need to use Method two in this document to access hidden user library files in OS X 10.7 or later: http://helpx.adobe.com/x-productkb/gl...

Sr. Product Manager, Adobe Digital Imaging

6 Messages

 • 

110 Points

6 years ago

Hi I looked in both and I can't find the files you are talking about, is there anyway to search for them, how can I in best way start from clean sheet, re-install all the Adobe installation - maybe that fix the problem, but then I will loose my meta-tagging on all my pictures?

Thx.
Katri