T

2 Messages

 • 

80 Points

Fri, Apr 16, 2021 2:23 AM

Lightroom Mobile: SD->Lightning Import Error

iPhone 8 iOS - 14.4.2 - Lightroom Mobile

I have had a recurring issue for multiple recent versions of the app with SD->Lightning raw imports on LR Mobile failing to complete.

For example have 100 photos to import. Plug in, 8 photos import, error message saying the rest could not be completed. Sometimes I have to do this 5-6+ times just to get the 100 into the app. 

This is probably a 9/10 times occurrence for me. I have gotten a new Apple adapter as well as a new iPhone 8 under my Apple Care and they insist it is this app and will not replace any more hardware for this issue. This has been my go to workflow for almost two years now but the last 6 months have been infuriating. Please help!

Responses

Official Solution

Adobe Administrator

 • 

10.6K Messages

 • 

140.4K Points

12 d ago

Greetings,

Updates to Camera Raw, Lightroom Classic and the Lightroom Ecosystem products for Desktop, Mobile and Web, were released today and contain a fix for this issue.

Please refresh your Creative Cloud application and install your update when it becomes available. Thank you for your patience.

1K Messages

 • 

16.8K Points

2 m ago

I’m having exactly the same issue. iPhone 11, iPad Pro 10,5 and official card reader. No issues in other apps.

A workaround is tu download first in ios and then import in LR. “Workaround, the new workflow”

Adobe Administrator

 • 

10.6K Messages

 • 

140.4K Points

2 m ago

We do have a bug logged for this already and should have this in a future update. 

2 Messages

 • 

80 Points

@Rikk Please add to it while I lose my mind over here. I bought a fast SD card reader for my laptop to just go around this never-ending issue and somehow I still have a pending photo stuck on the app.


I haven’t uploaded a photo through the app since my most recent weekly app delete/reinstall so how can one be pending? And seriously why can’t we just see which photo is hung up or cancel all uploads? Now I have to delete/reinstall my app and start all over again to make it go away. You guys are messing with my workflow with this and it’s a constant pain point. Please address it soon as the money I pay for your service is as valuable as my time.