Skip to main content
Adobe Photoshop Family
S

4 Messages

 • 

100 Points

Sun, Oct 25, 2020 6:01 PM

Solved

Lightroom Mobile (Android) No date in imported videos Pixel 4 XL

Hi,

I just realized that Lightroom Mobile doesn't import the dates of videos on my Pixel 4 XL anymore. It worked until about the beginning of August. Now every video (MP4) is dated January 1st 1970. The Google Photos app shows the correct date.

Am I doing something wrong?

Thanks!

Responses

Adobe Administrator

 • 

8.5K Messages

 • 

121.6K Points

a month ago

Would you be willing to provide a sample video from before and after  the issue so that we can test with them?

 Adobe Photography Products

Quality Engineering - Customer Advocacy

4 Messages

 • 

100 Points

Hi Rikk,

this video is from June: https://drive.google.com/file/d/1D5mKOEGm8PBSwOydM8hurYc7slbSOiKF/view?usp=sharing

This one from a few minutes ago: https://drive.google.com/file/d/1cxfT3MEsYOeNt8df--cV4TPvIhnULC9k/view?usp=sharing

I just saw that Windows and a few media players show the correct date for the latter video. Only Lightroom (Desktop/Mobile) shows it wrong (see attached screenshot).

The different name of the video (VID..., PXL...) came with the update to Android 11. The issue was there before the update.
Please let me know, if you need any further information.
Thank you for your help!

Adobe Administrator

 • 

8.5K Messages

 • 

121.6K Points

I imported into the cloud. 

I checked LrDesktop, Lr Android and Lr Mobile and all three applications show Oct 26 as the date on both videos.

Are you sure you sent me the correct original videos? 

 Adobe Photography Products

Quality Engineering - Customer Advocacy

4 Messages

 • 

100 Points

I checked, its the correct video.

I also played around a little:

I transferred the video via cable from my phone to my desktop (without the cloud) and imported it via LrDesktop to the cloud. The date is shown correct everywhere.

(Here is the video directly from the phone: https://drive.google.com/file/d/1qZ7SbGFP5TdVbTqqzqpCPsLZ6C9sL5kN/view?usp=sharing)

If I import the video via Lr Android to the cloud, the date is wrong. So maybe there is something wrong with the import on Android? 

(I also tried reinstalling the app and factory resetting the phone... Didn't help.)

Adobe Administrator

 • 

8.5K Messages

 • 

121.6K Points

Can you confirm you are using version 6.0 of the App?

There was an issue previously fixed:

"The video needs to be imported from 6.0 as we fixed for 6.0. It will not retroactively correct the date post video is imported from previous versions of the app."

(edited)

 Adobe Photography Products

Quality Engineering - Customer Advocacy

4 Messages

 • 

100 Points

I was sure I used the newest version since I tried reinstalling the app from the Play Store. 

However, I'm not so sure anymore, because it works now. :-)

I just tried recording a few videos and all of them were imported correctly. 

So maybe I had the old version.

Thank you!