Skip to main content
Adobe Photoshop Family

14 Messages

 • 

214 Points

Tue, Jan 23, 2018 3:34 PM

Lightroom CC: Migration problem, 239 videos will not import, 8000 do....

I migrated from Lightroom classic to lightroom CC without any problem.
Files stored locally on 2TB SSD + all but 239 uploaded to the cloud.

8000+ photo's and videos migrated perfectly, but 239 video files ( multiple cameras .MOV files varying between 580MB and 30MB ) will not sync to the cloud.
The files are fully playable in lightroom CC and I can export them without a problem.
BUT i remain getting a red exclamation mark on the right top side saying some files are invalid.

Please help + sorry for my bad english ( non native speaker )
Thanx

Responses

14 Messages

 • 

214 Points

3 years ago

Nobody ?

Champion

 • 

5.9K Messages

 • 

104K Points

3 years ago

Hi Sam, I don't think I know the answer to this one, but wanted to bump it for you so you're not being ignored!  Hopefully one of the engineers will have an idea what's going on, but in the meantime, can see any patterns, for example, is it all videos from one particular camera?

Victoria Bampton a.k.a. The Lightroom Queen

www.lightroomqueen.com

Author of Adobe Lightroom Classic - The Missing FAQ and Adobe Lightroom - Edit Like a Pro books.

14 Messages

 • 

214 Points

Hi, thanks for the help.
It are multiple format files ( mov, mts,...) from multiple cameras ( 5D MK2, A7,..).

Adobe Administrator

 • 

109 Messages

 • 

2.9K Points

3 years ago

Hey Sam,
  1. Are these 239 video files marked individually as ‘invalid’?  In other words, if you look at these video files that haven’t synced in the grid, do they all have a red exclamation point?  If so, when you hover over the exclamation point, what does it say?
  2. Can you send me a link to an uploaded Diagnostic Log from Lightroom CC? (Lightroom CC > Preferences > Account > Hold Alt/Option Key > Select "Diagnostic Log") I'll email you so you can send the link to me.
Thanks,
Melissa

14 Messages

 • 

214 Points

Thanks. 
I emailed my log file.

14 Messages

 • 

214 Points

3 years ago

I have deleted 3 from the library and reimported them but doing this with 200+ files will be very time consuming.

1. Correct, they all have a red exclamation mark.
    It says, no backup, damaged original.
--> but all files are locally usable, even CRC checked.

14 Messages

 • 

214 Points

3 years ago

I updated Lightroom CC to the newest version, still no progress.
A shame .....

Adobe Administrator

 • 

109 Messages

 • 

2.9K Points

3 years ago

Hey Sam,

Since it looks like all of these are marked as corrupted originals, that usually means that during the copy of the video from wherever Lightroom Classic CC has the video before migration to the Lightroom CC location, the file was somehow altered. We're not sure what sort of change could have been made but it made not have been harmless enough to prevent local playback but enough to cause issues in Lightroom CC.

Unfortunately, there is no automatic way to fix these so you'll likely have to continue manually fixing them as you did for the first few. 

A couple of more questions:

  1. Where were the images stored in Lightroom Classic CC before migration? Your main drive, an external drive, a NAS drive?  
  2. Where does Lightroom CC store your images? Your main drive, an external drive, a NAS drive?
  3. Were there any issues during the migration process? Did you have to cancel and restart the migration at all?
  4. Since migration, are you still using both Lightroom Classic CC and Lightroom CC? Are you syncing between them both?  On the same PC or two different PCs?
Thanks,
Melissa

14 Messages

 • 

214 Points

3 years ago

Hi thanks for helping me !

Is there a fast way to remedy this ?
I can reimport the files 1 by 1 manually, but they are spread over numerous collections, is there a way I can reimport them all at once in the correct collections ?

To answer your questions : 
1. A NAS drive : AFP protocol, Raid 5 with monthly full data scrub   Connected via Gigabit ethernet 
2. Previews on internal SSD, originals on external SSD  USB3
3. No, migration was fast ( due to SSD i guess ) and without warnings/problems
4. I only opened Lightroom Classic after the migration was finished and after I found out 239 video   files did not migrate.
I checked the files in Classic and on the NAS and SSD, they work everywhere.
Always on the same Mac.

Hopefully this info is usefull.

14 Messages

 • 

214 Points

3 years ago

An additional test :

I can export the "corrupt" files directly from Lightroom CC and then immediately there after import them without a problem.
This proves the files are not corrupt.
The problem must be elsewhere.

Is there a way i can flag these files as "new" to trigger the sync again ?

14 Messages

 • 

214 Points

3 years ago

Or would it be better to nuke the online library and start again with the "migration" ?