Skip to main content
Adobe Photoshop Family

11 Messages

 • 

290 Points

Thu, Nov 22, 2018 6:44 AM

In progress

Lightroom CC for desktop: Photos lose MWG regions when saved

I've imported 25K photos that are all face tagged using both the MicrosoftPhoto schema (from the old Windows Live Photo Gallery) as well as the Metadata Working Group region schema. Windows only reads the MicrosoftPhoto schema, but other apps use the more standard MWG version, so I built a tool to keep them in sync.

When I "Save To..." a photo (whether edited or not) from Lightroom CC desktop, the MWG regions are stripped from the output, but the MicrosoftPhoto regions are still there. Obviously that's not ok.

When I "Download this photo" from Lightroom CC web, both sets of regions are in the output.

Responses

Adobe Administrator

 • 

8.2K Messages

 • 

117.4K Points

2 years ago

DewVinci,

Would you be willing to supply a sample file that exhibits the behavior so I can test with it?
 

Adobe Photography Products

Quality Engineering - Customer Advocacy

11 Messages

 • 

290 Points

2 years ago

Of course. How should I send it to you?

Adobe Administrator

 • 

8.2K Messages

 • 

117.4K Points

2 years ago

Thanks for the files. I've logged an issue in the system. 
 

Adobe Photography Products

Quality Engineering - Customer Advocacy

13 Messages

 • 

274 Points

2 years ago

Nearly 4 thousands faces, been through half of it, went to sleep, just to find that I have to go through everything again. Hit this bug. Very annoying... :-(

1 Message

 • 

60 Points

2 years ago

That is great for all, so for that I have some different thoyght about it, so for that if you interested with it and also do it in MAC then my suggestion is that before doing it you will see some tutorial and by it you will be very helpful. For further mac uae just visit it and get more help.

13 Messages

 • 

274 Points

2 years ago

Do not click on the link on the post above. It is spam/phishing.

Champion

 • 

5.8K Messages

 • 

102.5K Points

Deleted, thanks for the alert.

11 Messages

 • 

290 Points

2 years ago

This looks to still be broken in 2.2. When can we expect a fix?

11 Messages

 • 

290 Points

a year ago

Still broken in 2.3 :(. Any chance this bug will get fixed?

11 Messages

 • 

290 Points

a year ago

Still broken in 2.4 :(.

11 Messages

 • 

290 Points

a year ago

Still broken in 3.0