Skip to main content
Adobe Photoshop Family

474 Messages

 • 

12.2K Points

Fri, Jun 16, 2017 8:03 PM

Solved

Lightroom: Map module keeps flashing "map offline" when it's not

Responses

3 Messages

 • 

140 Points

3 years ago

3 weeks since Adobe logged a bug for this, over a month since the problem started. Surely it's not that hard to fix? It would at least be helpful if Adobe kept us up to date as to what's happening.

Champion

 • 

3.1K Messages

 • 

56K Points

You don't know if it's hard to fix. The problem could be that Google changed something, and it may be harder to fix than you think.

Johan W. Elzenga,

http://www.johanfoto.com

1 Message

 • 

102 Points

Agreed that we can't know how hard it is to fix. That said, Adobe really needs to give an update.

3 Messages

 • 

140 Points

Ok, maybe I don't know how hard it is to fix but the fact that we have not heard anything official from Adobe in over 3 weeks is very poor. If it wasn't for the post on this forum I doubt anyone would have heard from Adobe anywhere unless someone knows of some other place Adobe have spoken regarding this issue.

Champion

 • 

3.1K Messages

 • 

56K Points

Maybe some of us know, but are simply not at liberty to tell, what is being done about this (and so many other problems).

Johan W. Elzenga,

http://www.johanfoto.com

3 Messages

 • 

82 Points

3 years ago

Same problem:
LR version 6.3 Can't get precise system info as doing Help>System Info... crashes LR each time!!! What's that about?
OS - Windows 10 Home v10.0.14393 x64

Champion

 • 

3.1K Messages

 • 

56K Points

So why don't you update your version to 6.10?

Johan W. Elzenga,

http://www.johanfoto.com

441 Messages

 • 

6.6K Points

Or even to 6.10.1   ;)

Bob

5 Messages

 • 

140 Points

because it doesnt help? obviously, 4 pages of people complaining about it ...

3 Messages

 • 

82 Points

I have a stand alone version. When I try update it says I need CC version. However a few months ago I was asked to update and it let me, so why can't I update now?

9 Messages

 • 

174 Points

3 years ago

Wow even the forum is broken now. ("flash error.")

5 Messages

 • 

122 Points

3 years ago

Me too! :(

21 Messages

 • 

294 Points

3 years ago

From: https://forums.adobe.com/message/9705005#9705005

"A fix for this issue will be available soon."

5 Messages

 • 

140 Points

funny that someone mentions there that this thread is monitored by Adobe staff. The correct wording should be IGNORED by Adobe staff ...

4 Messages

 • 

216 Points

3 years ago

Still having this issue.  Beginning to actively look into cataloguing options other than LIghtroom.  I moved from Aperture a year ago because Apple ceased development.  But LIghtroom has been a big disappointment- the performance is an order of magnitude slower than Aperture, even after upgrading the MacPro to 2x 3.4Ghz Xeons, nVidia 960Ti and 2x 2Tb SSD PCIe storage.  The performance is *shockingly* bad for a database that basically has 40,000 records.

6 Messages

 • 

160 Points

3 years ago

Any update on this? Isn't one of the major drivers (besides making more money for Adobe) of going CC to get updates out fast? Speaking more about days rather than months?

Champion

 • 

3.1K Messages

 • 

56K Points

A solution will be available soon. Yes, more like days than like months.

Johan W. Elzenga,

http://www.johanfoto.com

1 Message

 • 

60 Points

3 years ago

Me too same problem here. I upgraded from LR2 to LR6 specifically so I could use the Map module, and it is NOT usable.

Employee

 • 

291 Messages

 • 

7.8K Points

3 years ago

Hi All,

We have fixed the issue and it would be part of next Lightroom release (releasing soon)

Thanks,
Smit Keniya

Adobe Administrator

 • 

109 Messages

 • 

2.9K Points

3 years ago

Hi all,

Lightroom 6.12/2015.12 was just released and has the fix for this issue. Please update and let us know if you're still seeing further issues. For more information on the release, please find more info here:

What’s New
Update Details

Thanks,
Melissa

16 Messages

 • 

468 Points

3 years ago

finally... The map module works very fine now.
Maybe the Question is stupid: will the update of the Map Module also be available for LR5.7.1 users?
(updates for Windows 8 are being installed although win 10 is out...)

5 Messages

 • 

144 Points

3 years ago

Fixed -Hallelujah! 

1 Message

 • 

60 Points

3 years ago

It was fixed for a couple of days, but is back to flashing map offline again. Lightroom 2015.12, Mac OS 10.12.5.

3 Messages

 • 

122 Points

3 years ago

The fix was not a permanent one obviously. Adobe : bad job ! Do we have to wait again so long as the last time for a better fix??

3 Messages

 • 

122 Points

3 years ago

Shutting down LR and restarting seems to fix the problem. Hope it is permanent.