Skip to main content
Adobe Photoshop Family

6 Messages

 • 

430 Points

Fri, Mar 30, 2012 7:48 AM

Solved

Lightroom: LR 4.1 RC, Flickr publishing broken

With LR 4.1 RC, the Flickr publisher seems to be broken. I added 2 new photos to a collection today after updating to the 4.1 RC, and tried to publish, but I get an error message: "Can't update this collection. An internal error has occurred: Invalid at the top level of the document."

Publishing the same collection (without the 2 new images) worked fine yesterday in 4.0 before the RC update. Closing and re-starting LR did not solve the issue. Running Vista x64 SP2 with all updates and 64-bit LR installed.

Responses

Official Solution

Adobe Administrator

 • 

15.8K Messages

 • 

295K Points

9 years ago

Correct. This is fixed in Lightroom 4.1 RC 2:

http://labs.adobe.com/technologies/li...

Sr. Product Manager, Adobe Digital Imaging

8 Messages

 • 

110 Points

No it hasn't been fixed: I just downloaded LR4.1 RC2, and I still get 'Flickr authentication failed'.

8 Messages

 • 

110 Points

Sincere apologies - it does work. Didn't realise I had to re-authorise! Doh!

4 Messages

 • 

100 Points

It fixed the problem on my system. Go into Flickr and revoke the authorization for LR. When you restart lr and publish it should ask you to authentiate in Flicker again.

8 Messages

 • 

110 Points

@Kurt < Thanks. Fixed now.

31 Messages

 • 

510 Points

9 years ago

Have the same problem when attempting to re-publish some photos.

Adobe Administrator

 • 

15.8K Messages

 • 

295K Points

9 years ago

Thanks for reporting this. The team has a bug logged for this in our system. It will be fixed in the final 4.1 release.

Sr. Product Manager, Adobe Digital Imaging

3 Messages

 • 

82 Points

Thanks for the response, Jeffrey. Do you have a timeframe in mind for the final release? Just trying to figure out if I'm willing to wait or do something else.

31 Messages

 • 

510 Points

9 years ago

Thanks for the quick response.

31 Messages

 • 

510 Points

9 years ago

Will this issue be corrected if I revert to LR 4.0. I realty had no issues with this release.

Do I need to uninstall V4.1rc before running the LR 4.0 install???

3 Messages

 • 

82 Points

9 years ago

I'm using Lighroom 4. Yesterday I installed 4.1 Update Candidate - so happy to see support for the Canon Mark III. However, today when I try to use the Flickr uploader (which I use every day) I got an error. I have tried several times after restarting my computer, etc. Still I get the error:

An internal error has occurred: Error Domain=NSXMLParserErrorDomain Code=4 "Line 1: Document is empty
" UserInfo=0x115399260 {NSLocalizedDescription=Line 1: Document is empty
}

Very frustrating as I don't wish to upload any other way (it won't update my "in catalogue" flickr collection") and I don't like missing a day's uploads. :(

This reply was created from a merged topic originally titled
Flickr Plugin Fails To Work After Upgrading to Lightroom 4.1.

31 Messages

 • 

510 Points

9 years ago

OK, I uninstalled V4.1rc and re-installed V4.0 and publish to Flickr worked as expected. Will await the final version.

6 Messages

 • 

430 Points

9 years ago

Thanks Jeffrey for your quick response! Much appreciated, and looking forward to the final 4.1 release!

7 Messages

 • 

120 Points

9 years ago

A photographer friend pointed out to me his experience with this. It looks like it's happening with existing publishing services imported from prior releases. Creating a new one acts as a workaround until it's fixed.

6 Messages

 • 

430 Points

9 years ago

Thanks Tyler, seems to work.

4 Messages

 • 

106 Points

9 years ago

I have installed lightroom RC 4.1 and can no longer upload my images directly from Lightroom to Flickr - I get an error message "An internal error has occurred: Error Domain=NSXMLParserErrorDomain Code=4 "Line 1: Document is empty
" UserInfo=0x14f5af7a0 {NSLocalizedDescription=Line 1: Document is empty
}"

This reply was created from a merged topic originally titled
Lr4 RC1: Flickr publish service fails to complete export.

7 Messages

 • 

120 Points

9 years ago

Betty, did you try what I suggested above and create a new publication service? It's a temporary workaround, but it should work.

3 Messages

 • 

82 Points

9 years ago

Tyler, how does one do that, and will doing so disrupt the gallery created by the publishing service? I like organizing all my photos that I've uploaded to flickr within LR there on the publishing service.

7 Messages

 • 

120 Points

9 years ago

Lotus, in Develop mode go to the Publish Services module and click the downward facing arrow next to the "+" symbol. From there you can select "Go To Publishing Manager" and crate a new Flickr service.

4 Messages

 • 

106 Points

9 years ago

yes, I tried that and it doesn't seem to work either.