Skip to main content
Adobe Photoshop Family

2 Messages

 • 

250 Points

Mon, Aug 4, 2014 4:38 PM

Solved

Lightroom: Issue with Map module in OS X 10.10 (Yosemite)

On OS X 10.10 (Yosemite), the map in Lightroom's Map module is very slow to load. It takes several minutes before the first part of the map appears, and some parts don't load at all, saying instead "Sorry, we have no imagery here", even though the part in question is on Google Maps. When zooming in or out, it's the same, it takes very long to update.

Responses

6 Messages

 • 

110 Points

6 years ago

My 2008 Mac Pro has the standard issue ATI Radeon HD 2600 XT 256 MB.

My 2012 MacBook Pro Retina is using the Intel HD Graphics 4000 1024 MB

Both worked fine with LR 5.6 under OS X 10.9.5

159 Messages

 • 

4.2K Points

6 years ago

Julie, appreciate a response finally. however it is very very disappointing that software under subscription still exhibits a problem reported 3 months ago!!

see attached about my Mac but i really really believe it is related to users with relatively low broadband speed and the enormous amount of upload / download that goes on when trying to display a map! what is LR uploading / downloading (apart from the map which Google does on my iMac in under a second ! )???

47 Messages

 • 

550 Points

I have 9 mbs up 1 mbs down LR web load in less than a second for me my 3G signal is low but if i can figure how to hotspot i will give it a go

118 Messages

 • 

2.9K Points

Dave & others, we share your frustration. The issue is that the code that manages the HTML/JavaScript rendering comes from another team which has been disbanded. We've replaced this with a newer renderer for the next major release, but it wasn't possible to back port it to 5.

159 Messages

 • 

4.2K Points

Is there any clue as to when this might be resolved?

47 Messages

 • 

550 Points

Helo Julie

This is concerning i read an estimate of LR 6 release is March 2016 does this mean we will all have no map module until LR6?

Thanks

Allan

6 Messages

 • 

110 Points

6 years ago

Also tried it with the 2012 MacBook Pro Retina switched to the NVIDIA GeForce GT 650M 1024 MB video card. Maps remained crippled.

47 Messages

 • 

550 Points

6 years ago

Thank you Adobe for reply my card mac is

47 Messages

 • 

550 Points

6 years ago

Ok Just tried on a 3G USB iPhone 5s rubbish 3G here however the navigator panel was almost instant and the search for an area worked most of the map came on maybe 30 seconds or so i could not achieve a blue tooth hotspot

As mentioned usually on ethernet Sky (no infinity in my area) so about 9Mbs up 1 mbs down

Google maps load very fast if not through LR5.6

12 Messages

 • 

172 Points

6 years ago

My iMac is a 27 inch, late 2013 model with 3.5 GHz Core i7 processor, 32GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 780M 4096 MB graphics card. In all respects it's a very fast and powerful computer.

My problem is a slow broadband connection (6Mb/s download, 0.7Mb/s upload). Everything else is OK (including Google Maps). I have even checked out the Places (Maps) module in Apple's Aperture product, and it still works really well. It's only the LR Maps module that's unusable. I wonder what sort of product testing Adobe undertake with "real world" users?

I also find it amazing that though Adobe have known about this issue for quite some time, and apparently given up on fixing it in the current version, they are still actively selling LR with no warnings to potential customers that the Maps module has known bugs that could potentially render it unusable!

159 Messages

 • 

4.2K Points

6 years ago

I hadn't thought of the check Paul mentioned above, on my iMac Maps in Aperture is also instant, no problem at all!

33 Messages

 • 

374 Points

6 years ago

Here, with problem:

34 Messages

 • 

512 Points

6 years ago

Julie my iMac is a late 2012 21" and the graphics card is
NVIDIA GeForce GT 640M 512 MB.

You say the fix will be in the next release of LR, i.e. version 6. When is that likely to be? Are you suggesting that pro users of LR wait around for that version and in the meantime must use software which they have paid for and yet does not work properly?

With respect, are you serious?

47 Messages

 • 

550 Points

6 years ago

Well today did yet another fresh install of Yosemite loading files apps now really not very happy i am trying to load the CC app so i can download my copies LR and photoshop. My pass word signs me in fine on Adobe but when i use my password for the dng installer will not accept it.

Will persevere but what a farce this is sorry Adobe but even though you have a monopoly on this kind of software for those who are hobbyist i doubt they will stick with you if you don't sort these issue i had disks a serial numbers no problem with install this CC app no it can't verify password even when i was logged in when i downloaded it

Champion

 • 

5.9K Messages

 • 

104K Points

Program installers (i.e. the DNG installer) couldn't care less about your Adobe password - that's your Mac asking for your computer admin password.

Victoria Bampton a.k.a. The Lightroom Queen

www.lightroomqueen.com

Author of Adobe Lightroom Classic - The Missing FAQ and Adobe Lightroom - Edit Like a Pro books.

47 Messages

 • 

550 Points

Yes it won't accept that either but iTunes keychain etc all accept it but thanks any way

47 Messages

 • 

550 Points

By the way Victoria i was looking for a way to give you a star on trying to help so Gold star from me Best wishes Allan

Champion

 • 

5.9K Messages

 • 

104K Points

That's sweet, thanks Allan. If you can post a screenshot of the dialog you're having problems with, that might give us more clues.

Victoria Bampton a.k.a. The Lightroom Queen

www.lightroomqueen.com

Author of Adobe Lightroom Classic - The Missing FAQ and Adobe Lightroom - Edit Like a Pro books.

47 Messages

 • 

550 Points

6 years ago

Hi Victoria just done a reboot make sure all was clean downloaded fresh copy DNG installer when i try apple or or Adobe password it shakes like saying no and thats it

Technical me you know


Champion

 • 

5.9K Messages

 • 

104K Points

That one's definitely asking for your computer user account password - note that's not your Apple ID password. If something's stopping that, it's the operating system that's refusing the password, not any Adobe software.

Victoria Bampton a.k.a. The Lightroom Queen

www.lightroomqueen.com

Author of Adobe Lightroom Classic - The Missing FAQ and Adobe Lightroom - Edit Like a Pro books.

47 Messages

 • 

550 Points

6 years ago

Hi Victoria

Done it as i have had loads of Yosemite and Adobe issues when i did clean install set up temp password for user feel bit daft but just remembered after i posted

I am grateful for your help afraid after so many installs in a few days think my brain is fogged

Best wishes

Allan

Champion

 • 

5.9K Messages

 • 

104K Points

Wonderful! We've all been there, don't worry. ;-)

Victoria Bampton a.k.a. The Lightroom Queen

www.lightroomqueen.com

Author of Adobe Lightroom Classic - The Missing FAQ and Adobe Lightroom - Edit Like a Pro books.

47 Messages

 • 

550 Points

Cheers

47 Messages

 • 

550 Points

6 years ago

Ok little update

I have re formatted my mac during install all my other mac or windows gear was off and install was fully ethernet.

The good news is the small issue with Apple bluetooth and mail is fully solved excellent

The bad news is Maps module is identical i.e. does not work in LR5.6, so to the best of my knowledge the mac is up fully no problem except LR

I also have Apple care and rang them for info, the person i spoke to had not heard any issue about LR but knew a few issues needed solving in Photoshop.

Tried ringing Adobe tech support thats a royal joke you get in a Que then they announce sorry we are busy and disconnect you

So its your turn Adobe lets see a fix and please do not keep us waiting until LR6 if this is your plan i think you at least need to be crediting people who have this issue as mentioned before i would not have moved to Yosemite had Adobe not said CC was working despite knowing for 3 plus months that it did not work for all

Cheers

Allan

159 Messages

 • 

4.2K Points

6 years ago

Well yesterday I moved everything to my shiny new iMac Retina, my images look great but still not maps.....

Julie, are you still 'listening' to this thread?

47 Messages

 • 

550 Points

Bit of envy here Dave lol been looking at the 5K but not fond of paying while the LR map module does not work

47 Messages

 • 

550 Points

6 years ago

Morning Adobe World

Any updates for a fix please?

Even using an app for a GPX trackless causes me in map module to have no internet the module is useless as is

Cheers