Skip to main content
Adobe Photoshop Family

5 Messages

 • 

112 Points

Thu, Oct 23, 2014 4:12 PM

Lightroom: Importing of new raw files not working properly

Yes,
I knoiw there is a previous post on this matter, but as this problem might have something to do with the iOS i post as new thread.

On iMac running Yosemite LR 5.6 does not see my new raw images (Canon 1Dx), neither from CF-card nor when copied separately into new folder on separate USB3 WDMyBookStudio3TB. i.e. Import procedure fails.

I copied the same RAW files to another folder on the same external HDD, LR sees and imports the files w/o problems. I have seen many other other people suffering from the same problem, I have seen many solution suggestions, I solved the problem by selecting the source to the relevant folder on the top left window of the import screen.

It seems I have to do this for every new import session.
Until yesterday everything was working fine w/o problems, I have done no change to any settings on computer and Lightroom, BUT I have reset the OS because of trouble with a USB port that did not work properly. It seems the USB port problem was fixed, but this new problem with LR appeared instead.
I find the LR problem annoying and troublesome, please let me know if there is any setting somewhere that I should change/reset - maybe this setting was changed by resetting the iOS.

By resetting the iOS I mean the following procedure:
Shut down iMac, disconnect all USB peripherals, unplug the mains cord for 10 minues, reconnect with mains, restart iMac, reconnect each USB device one by one.

Can someone please tell me what actually has happened with LR?

Thank you
Micha

Responses

Adobe Administrator

 • 

15.5K Messages

 • 

291.9K Points

6 years ago

iOS? Do you mean Mac OSX? If so, what version?

Sr. Product Manager, Adobe Digital Imaging

5 Messages

 • 

112 Points

6 years ago

Yosemite 10.9.5.

Adobe Administrator

 • 

15.5K Messages

 • 

291.9K Points

6 years ago

Yosemite is 10.10. Mavericks is 10.9.

Sr. Product Manager, Adobe Digital Imaging

5 Messages

 • 

112 Points

6 years ago

Right, sorry about that, I tought I performed the upgrade, but apparently not. I will do it now. Does it matter regarding my problem?

Adobe Administrator

 • 

15.5K Messages

 • 

291.9K Points

I doubt it, but it might possibly.

Sr. Product Manager, Adobe Digital Imaging

Adobe Administrator

 • 

15.5K Messages

 • 

291.9K Points

6 years ago

Restoring preferences may also help: http://blogs.adobe.com/lightroomjourn...

Sr. Product Manager, Adobe Digital Imaging

5 Messages

 • 

112 Points

6 years ago

I am confused; there are 2 com.adobe.Lightroom5.plist, one has the additional extension E7CVjST.
What shall I do with these?
Delete both (rename first)?

Adobe Administrator

 • 

780 Messages

 • 

16.7K Points

You could just drag them to your Desktop, and if LR behaves afterwards, you could delete them. If it doesn't help, then you can drag them back to your preferences folder if desired.

Regards