Skip to main content
Adobe Photoshop Family

18 Messages

 • 

352 Points

Sun, May 13, 2018 5:53 PM

Closed

Lightroom hangs for long periods on import after latest update to 7.3.1

After the most recent update to 7.3.1 the import process is painfully slow, as in taking tens of minutes to populate the import dialog with images.  This used to take a minute or two for a card containing several hundred raw images.  Now, it takes 10-20 minutes for the same card, and the LR UI is unresponsive, as in going gray if you click on it.  The "Cancel" button is still responsive but the process of populating the images takes forever.

There has been no change to my hardware configuration.

Asus Z97, Intel i7-4790K, 32GB memory,

This is completely unacceptable.

This conversation has been merged. Please refer the main conversation:

Responses

Adobe Administrator

 • 

508 Messages

 • 

9.7K Points

2 years ago

Jim,
If you select the card in the Files section of the Import window, is there any difference?

Thanks,
Sunil

2 Messages

 • 

92 Points

2 years ago

This reply was created from a merged topic originally titled LR Classic Freeze during image importation due to auto-eject.

I'm experiencing this problem on a Win10 16Gb RAM up to date system. At the end of the copy, at the beginning of previews making, LR Freeze with some strange windows appearing. Found a workaround talking on adobe forum: https://forums.adobe.com/message/10379232#10379232
It seem "auto-eject SD card" feature is responsible, importing from files is OK and importing from devices with auto-eject = off is OK.