mark_lazarus's profile

36 Messages

 • 

458 Points

Sat, Jun 3, 2017 3:04 PM

Lightroom: Fails to import the GPS co-ordinates of many (but not all) of the movie files from my iPhone 7

When I import video files from my iPhone 7, LR fails to import the GPS co-ordinates for many of them.  It does import the co-ordinates for *some* of them.  A simple ExifTool command easily extracts the co-ordinates for all the files, regardless of whether LR failed or succeeded.  There does not seem to be any obvious difference between the files that succeeded and the ones that failed.  

I am using LR 6.10.1 on Mac Sierra 10.12.5 and my iPhone is running 10.3.2.

Responses

Official Solution

Employee

 • 

295 Messages

 • 

7.8K Points

4 y ago

Hi Mark,

Thanks for reporting. We are working on this.

Thanks,
Smit Keniya
Adobe Lightroom Team

Official Solution

Adobe Administrator

 • 

10.7K Messages

 • 

141.9K Points

4 y ago

Lightroom CC2015.12/6.12 was released today and should address this issue.  Please update your Lightroom to the latest version and let us know if you continue to see the issue. Thank you for your patience.

http://blogs.adobe.com/lightroomjournal/2017/07/lightroom-cc-2015-12-now-available.html

36 Messages

 • 

458 Points

4 y ago

Thanks Smit - I look forward to the fix.  

Adobe Administrator

 • 

15.9K Messages

 • 

296.4K Points

4 y ago

Hi Mark - We'd like to invite you to our prerelease if you're interested in evaluating a fix for this issue. Let us know and we'll get you added.

36 Messages

 • 

458 Points

4 y ago

Hi Jeffrey,

Thanks for your note - yes I am interested, please add me.

Regards,
Mark.

5 Messages

 • 

144 Points

4 y ago

Nice!  I was running an ExifTool script to create a GPS track, then using Jeffrey Friedl's geoencoding plugin to import the track back to the videos.  It will be nice to be able to skip that step.  Thanks!

36 Messages

 • 

458 Points

4 y ago

Thanks Rikk, Jeffrey and Smit - I will try this and get back to you as soon as possible.  Just going through a very busy period at the moment.

5 Messages

 • 

144 Points

4 y ago

FYI - I still have the same problem with GoPro videos. My exiftool workaround works, but it would be nice if this were fixed for GoPro videos too.

36 Messages

 • 

458 Points

3 y ago

All, after a bit of a hiatus, I have been able to test this now, and it appears that at least for my latest import the GPS data is being imported correctly now!  Thanks for the fix - much appreciated :)