Skip to main content
Adobe Photoshop Family

27 Messages

 • 

982 Points

Wed, Mar 7, 2018 10:51 AM

Acknowledged

Lightroom: Edit In Photoshop doesn't open all photos

You have a serious bug in Lightroom that has been there for several years and I at least reported to you twice on previous versions of Lr. It has been ignored.

This happens when both Lightroom, and Photoshop are up to date (ACR up to date).

When I select a number of photos in Lr which I have cropped and edited, to further edit in Photoshop by clicking CMD E (Mac), on occasions, (it does not happen all the time) some photos do not open in Photoshop. For example, I usually have about 30 photos selected and when I open in Ps, I find only 27. I have to go back to Lightroom, find those that were missed and open those again.

This is NOT user error, as I am 100% certain that I am SELECTING ALL before I hit CMD E.

The way to overcome this is to have Photoshop (ACR) a version behind Lightroom so that when I try to open the photos from Lightroom, it will ask me whether I want to render in Lightroom instead, and that way all photos get exported to Photoshop.

Please do not keep on ignoring this bug forever.

Responses

40 Messages

 • 

610 Points

2 years ago

This is happening to me to, with some rather serious consequences with my clients.  Adobe are you listening?    I am using LR CC 2015 and PS CC 2017 on Mac OS High Sierra.  Sounds like upgrading won't fix this bug.    I'm so very very tired of this bug.  

1 Message

 • 

60 Points

a year ago

Me too! When you are trying to edit a wedding or volume sports shoot, this can cost you hours of extra time. In the past I've restarted the computer & went back in & it corrected the problem. Not today & i will be way behind now!

Champion

 • 

788 Messages

 • 

13.7K Points

a year ago

AGREE it is still broken.   I just did 30 photos 4 times and the count of photos open in photoshop was 30 27 28 28.   Its worse than my test in my post above.

Adobe Administrator

 • 

8.6K Messages

 • 

122.7K Points

a year ago

I've moved the status on this Problem to Acknowledged as a bug has been filed with the Photoshop team. We've escalated the issue. Thanks for your continued patience. 
Adobe Photography Products

Quality Engineering - Customer Advocacy

40 Messages

 • 

610 Points

Hi Rikk,  It's been 5 months so thought I'd check in and see where Adobe is with this bug?   I have yet another irritated client who didn't get an image today because I didn't notice that 1 of 13 images didn't load in Photoshop.   This major bug has been going on for over 2 year now.  

27 Messages

 • 

982 Points

a year ago

I've moved the status on this Problem to Acknowledged
Really? After all these years, and it wasn't even acknowledged yet? So how many more years do we have to wait for an actual fix for the problem?...... while still paying subscription fees?

40 Messages

 • 

610 Points

YES!   Sangean, Thank you.   I think there are a LOT of us who want to know when Adobe is going to fix this bug.   How do we escalate it to highest priorty Rikk?

40 Messages

 • 

610 Points

a year ago

This reply was created from a merged topic originally titled Images missing upon using "edit in Photoshop" from Lightroom CC 2015.

I thought this problem was related to my older Mac Pro GPU/hardware being taxed, but now that I have a new 2019 iMac with lots of memory, a SSD and a very fast GPU I'm finding the same behavior is happening, so it's definitely a software issue.  When right-clicking 10 to 30 jpeg images in Lightroom and using the Edit In Adobe Photoshop CC 2019... option,  I sometimes discover that 1 or more of the images just doesn't load in Photoshop.   It can be hard to tell which ones are missing and it doesn't seem to have any discernible pattern (not always the last images or first).  I then have figure out which ones didn't load and redo the option to get them loaded.  

2 Messages

 • 

132 Points

a year ago

Mac OS, Lightroom -> Photoshop, all updated. Same problem has been bothering me as long as I remember. Every. Single. Day. I started with 20-30 files in the batch but it was way too difficult to find which ones were missing. I continue trying 10 to 5 files but still one or two are missing. That slows my workflow very much.

Champion

 • 

788 Messages

 • 

13.7K Points

a year ago

This is so easy to reproduce I am surprised it has not been fixed for this long.  I just tried opening 30 files  with the latest Lr/PS and only 28 opened.  

6 Messages

 • 

188 Points

a year ago

I've even had regular occurrences of sending a single file to PS, where PS gets activated, but then nothing happens (ie, that one file never opens in PS).

One of these days I'll have a workflow of:
- Select a few files
- Command-E to send to Photoshop
- Edit them in Photoshop

Rather than the workflow I've had for years:
- Select a few files
- Count how many are selected (or get selection count if visible)
- Command-E to send to Photoshop
- Count how many arrived in Photoshop, and compare to how many should have arrived
- If not the same, close them all down (it's too annoying to work out which file didn't make it, and anyway, sometimes the order is important), switch back to LR
- Send again, and Repeat until the count of files opened in PS is the amount sent (might take one or more tries)
- Edit them in Photoshop

Maybe in 2020, sometime? Fingers crossed...

40 Messages

 • 

610 Points

9 months ago

BTW, I've found it skips images even when opening just 3 images at a time.  This with a brand new iMac with plenty of memory, solid state drive, and 8 GB graphics card.  It's a bug that Adobe doesn't seem capable of fixing.
This bug happens both with Lightroom CC 2015 and for Lightroom Classic 9.2 with Photoshop 2020 21.1.0.   See example below.  Out of 40 images, Photoshop only loaded 38.  It randomly skipped 2 files in the middle.  Screen grab shows only 2 of 4 images with same name loaded.   It's hard to catch which ones don't load.  Sometimes happens even when loading just a few images.   This is a MAJOR BUG and has been going on for years.  Why won't Adobe fix it?

40 Messages

 • 

610 Points

9 months ago

Hey https://feedback.photoshop.com/photoshop_family/people/johan_elzenga, you started this thread 2 years ago.  Where's Adobe with this bug fix?   Sunil, an "Offical Rep"  posted on this page 2 years asking about software versions... and then it's been silence until 5 months ago when Rick Flohr chimed in about escalating this bug level from "ignore "(apparently) to "acknowledged" by the Photoshop team.    How do we raise it from "acknowledged" to "addressing the issue", or perhaps even "fixed"?

418 Messages

 • 

7.8K Points

8 months ago

This reply was created from a merged topic originally titled Lightroom Export to Photoshop sends incomplete selections.

I've been seeing this alot and remember seeing it before. I am in GRID in LR and select 20 raw files. I choose CMD+E to send them to Photoshop. Photoshop opens and the files start loading into the workspace. I go to do a Photomerge and I see the list of images in the workspace are incomplete. It's random. I checked the bottom of the list to see if they were sorted to the end. No, it's all sorted A->Z. This example was missing 4 selected images. 

Champion

 • 

788 Messages

 • 

13.7K Points

8 months ago

This is one of the more irritating LONG TERM bugs in Lightroom.  Even time you open more than a few images you have to count them to make sure they were all imported into Photoshop.  

6 Messages

 • 

188 Points

Can you imagine the outcry if the bug was instead: I select a few files in the Finder, and open them into Photoshop, and about 1/3rd of the time, one or more random files of the selection just doesn't get opened..?

It would likely get fixed shortly in a point release upgrade.

And yet, here we are, 5+ years on, and I *still* have to deal with this Every. Damn. Day. With no sign of anything, ever likely to happen to fix it.

It's frustrating, and I'm sure whichever Adobe guy acknowledged the issue by replicating it could probably sit down with a dev for ten minutes one afternoon, show them the issue, and at least have a line on fixing it before the end of the day...

I guess I'll check back on this next year, see how we're doing.

2 Messages

 • 

132 Points

8 months ago

Exactly! That has been literally YEARS and Adobe still didn't fix that issue. So frustrating :(

12 Messages

 • 

506 Points

8 months ago

Imagine there was a bug that you send your monthly subscription to Adobe and not all of it showed in Adobe's bank account.

That'll get fixed hey?