Skip to main content
Adobe Photoshop Family

21 Messages

 • 

776 Points

Thu, Nov 9, 2017 4:17 PM

Solved

Lightroom Classic: Zooming very large images shows grey box

I am using lightroom Classic CC 7.0.1 and Camera Raw 10.0. Is there a limit to how large a file can be and still be able to create a 1:1 preview?  I have a 16 bit TIFF that is 26246 x 2899 pixels.  When I try to view it at 1:1 or any other size except "Fit" in the Library module, it refuses to draw (Fill works so long as I don't try 1:1 first).  I just see a grey box. I can view it in any size in the Develop module or Photoshop, but not the Library module.  Does the Library module have a size limit, and if so, what is it?  I also checked the Task Manager and it showed the CPU and disk had little or no activity, and memory was using 15GB which is not unusual on my system. I have 3.67 Terabytes of unused disk space. I have an i7 6700K processor running at 4.00GHz and 32GB of DDR4 Sdram memory and Windows 10 version 1703.

Responses

145 Messages

 • 

3K Points

9 months ago

Yup, first they have to *want* to fix it ...

8 Messages

 • 

246 Points

7 months ago

LR 9.2 and this issue still exists. It is about time we get this solved.

21 Messages

 • 

410 Points

3 months ago

I'm running Lrc 9.3 and have the same problem.

I wasted 2 hours yesterday chatting with Adobe techs and doing all the usual things they suggested, e.g. reset preferences. 

17 minutes into my first chat I asked if they had researched and whether the problem was a known bug.  I didn't get a response so I asked again and was told it was not.  Did the tech really research?

Whatever their excuse, Adobe needs to do better when customers contact them about bugs that have been known, for 3 years especially.

21 Messages

 • 

776 Points

There are so many problems that have been in Lightroom for so long.  I have to believe Adobe does not care about it's noncorporate customers.  They are chasing the big bucks.

145 Messages

 • 

3K Points

3 months ago

To those having this issue on Windows and trying to analyse what might be happening, I recommend HWinfo64 (https://www.hwinfo.com/)  along with ProcessExplorer and ProcessMonitor (at https://docs.microsoft.com/en-us/sysinternals/downloads/process-utilities) as some of the best tools to see what's actually happening.


5 Messages

 • 

202 Points

2 months ago

Same with me... a brand new install on a new system I built and won't display a pano at 100% in Library mode but does in Develop.

Adobe Administrator

 • 

8.2K Messages

 • 

118.3K Points

2 months ago

Updates to Camera Raw, Lightroom Classic, and the Lightroom Ecosystem were released yesterday evening and contain a fix for this issue.  Please install the appropriate update and see if it solves this problem. 

Thank you for your patience.
 

Adobe Photography Products

Quality Engineering - Customer Advocacy

21 Messages

 • 

410 Points

why does Adobe phone support refuse to acknowledge bugs that an Adobe official has logged instead of wasting customers time by insisting that the cause is something that the customer has to fix?

302 Messages

 • 

5.8K Points

2 months ago

Confirming that this problem is now fixed in LrC 9.4.

Champion

 • 

2.2K Messages

 • 

37.1K Points

Rikk I can confirm this issue is fixed in LrC 9.4 on my Windows 10 system. Thank you!