Skip to main content
Adobe Photoshop Family

3 Messages

 • 

282 Points

Thu, Sep 8, 2016 4:38 PM

Acknowledged

Lightroom Classic: Will not export both portrait and landscape oriented pictures as a slideshow video in 720 or 1080

When attempting to export pictures to an HD slideshow video, I noticed that it completely fails to even begin the export at either 720 or 1080.  I am able to export at the lower quality settings, but the pictures are completely blurry.  I read a post that having portrait oriented pictures in your slideshow is causing the problem.  Sure enough, I create a slideshow 720 or 1080 video with only landscape photos and the export works fine.  I then try to create a slideshow 720 or 1080 video with nothing but portrait, and it hangs.  It did this is the version prior as well, as I was hoping the update would fix this.



Here are my System Settings:

Lightroom version: CC 2015.6.1 [ 1083169 ]License: Creative Cloud
Operating system: Mac OS 10
Version: 10.11 [6]
Application architecture: x64
Logical processor count: 4
Processor speed: 3.1 GHz
Built-in memory: 16,384.0 MB
Real memory available to Lightroom: 16,384.0 MB
Real memory used by Lightroom: 2,202.4 MB (13.4%)
Virtual memory used by Lightroom: 2,687.0 MB
Memory cache size: 1,375.9 MB
Maximum thread count used by Camera Raw: 4
Camera Raw SIMD optimization: SSE2,AVX,AVX2
Displays: 1) 2560x1600

Graphics Processor Info: 
Intel(R) Iris(TM) Graphics 6100

Check OpenGL support: Passed
Vendor: Intel Inc.
Version: 4.1 INTEL-10.14.73
Renderer: Intel(R) Iris(TM) Graphics 6100
LanguageVersion: 4.10


Application folder: /Applications/Adobe Lightroom
Library Path: /Users/angelatodaro/Pictures/Lightroom/Lightroom Catalog.lrcat
Settings Folder: /Users/angelatodaro/Library/Application Support/Adobe/Lightroom

Installed Plugins: 
1) Aperture/iPhoto Importer Plug-in
2) Canon Tether Plugin
3) Facebook
4) Flickr
5) Leica Tether Plugin
6) Nikon Tether Plugin

Config.lua flags: None

AudioDeviceIOBlockSize: 512
AudioDeviceName: Built-in Output
AudioDeviceNumberOfChannels: 2
AudioDeviceSampleRate: 44100
Build: LR5x102
CoreImage: true
GL_ACCUM_ALPHA_BITS: 0
GL_ACCUM_BLUE_BITS: 0
GL_ACCUM_GREEN_BITS: 0
GL_ACCUM_RED_BITS: 0
GL_ALPHA_BITS: 8
GL_BLUE_BITS: 8
GL_DEPTH_BITS: 24
GL_GREEN_BITS: 8
GL_MAX_3D_TEXTURE_SIZE: 2048
GL_MAX_TEXTURE_SIZE: 16384
GL_MAX_TEXTURE_UNITS: 8
GL_MAX_VIEWPORT_DIMS: 16384,16384
GL_RED_BITS: 8
GL_RENDERER: Intel(R) Iris(TM) Graphics 6100
GL_SHADING_LANGUAGE_VERSION: 1.20
GL_STENCIL_BITS: 8
GL_VENDOR: Intel Inc.
GL_VERSION: 2.1 INTEL-10.14.73
OGLEnabled: true
GL_EXTENSIONS: GL_ARB_color_buffer_float GL_ARB_depth_buffer_float GL_ARB_depth_clamp GL_ARB_depth_texture GL_ARB_draw_buffers GL_ARB_draw_elements_base_vertex GL_ARB_draw_instanced GL_ARB_fragment_program GL_ARB_fragment_program_shadow GL_ARB_fragment_shader GL_ARB_framebuffer_object GL_ARB_framebuffer_sRGB GL_ARB_half_float_pixel GL_ARB_half_float_vertex GL_ARB_instanced_arrays GL_ARB_multisample GL_ARB_multitexture GL_ARB_occlusion_query GL_ARB_pixel_buffer_object GL_ARB_point_parameters GL_ARB_point_sprite GL_ARB_provoking_vertex GL_ARB_seamless_cube_map GL_ARB_shader_objects GL_ARB_shader_texture_lod GL_ARB_shading_language_100 GL_ARB_shadow GL_ARB_sync GL_ARB_texture_border_clamp GL_ARB_texture_compression GL_ARB_texture_compression_rgtc GL_ARB_texture_cube_map GL_ARB_texture_env_add GL_ARB_texture_env_combine GL_ARB_texture_env_crossbar GL_ARB_texture_env_dot3 GL_ARB_texture_float GL_ARB_texture_mirrored_repeat GL_ARB_texture_non_power_of_two GL_ARB_texture_rectangle GL_ARB_texture_rg GL_ARB_transpose_matrix GL_ARB_vertex_array_bgra GL_ARB_vertex_blend GL_ARB_vertex_buffer_object GL_ARB_vertex_program GL_ARB_vertex_shader GL_ARB_window_pos GL_EXT_abgr GL_EXT_bgra GL_EXT_blend_color GL_EXT_blend_equation_separate GL_EXT_blend_func_separate GL_EXT_blend_minmax GL_EXT_blend_subtract GL_EXT_clip_volume_hint GL_EXT_debug_label GL_EXT_debug_marker GL_EXT_draw_buffers2 GL_EXT_draw_range_elements GL_EXT_fog_coord GL_EXT_framebuffer_blit GL_EXT_framebuffer_multisample GL_EXT_framebuffer_multisample_blit_scaled GL_EXT_framebuffer_object GL_EXT_framebuffer_sRGB GL_EXT_geometry_shader4 GL_EXT_gpu_program_parameters GL_EXT_gpu_shader4 GL_EXT_multi_draw_arrays GL_EXT_packed_depth_stencil GL_EXT_packed_float GL_EXT_provoking_vertex GL_EXT_rescale_normal GL_EXT_secondary_color GL_EXT_separate_specular_color GL_EXT_shadow_funcs GL_EXT_stencil_two_side GL_EXT_stencil_wrap GL_EXT_texture_array GL_EXT_texture_compression_dxt1 GL_EXT_texture_compression_s3tc GL_EXT_texture_env_add GL_EXT_texture_filter_anisotropic GL_EXT_texture_integer GL_EXT_texture_lod_bias GL_EXT_texture_rectangle GL_EXT_texture_shared_exponent GL_EXT_texture_sRGB GL_EXT_texture_sRGB_decode GL_EXT_timer_query GL_EXT_transform_feedback GL_EXT_vertex_array_bgra GL_APPLE_aux_depth_stencil GL_APPLE_client_storage GL_APPLE_element_array GL_APPLE_fence GL_APPLE_float_pixels GL_APPLE_flush_buffer_range GL_APPLE_flush_render GL_APPLE_object_purgeable GL_APPLE_packed_pixels GL_APPLE_pixel_buffer GL_APPLE_rgb_422 GL_APPLE_row_bytes GL_APPLE_specular_vector GL_APPLE_texture_range GL_APPLE_transform_hint GL_APPLE_vertex_array_object GL_APPLE_vertex_array_range GL_APPLE_vertex_point_size GL_APPLE_vertex_program_evaluators GL_APPLE_ycbcr_422 GL_ATI_separate_stencil GL_ATI_texture_env_combine3 GL_ATI_texture_float GL_ATI_texture_mirror_once GL_IBM_rasterpos_clip GL_NV_blend_square GL_NV_conditional_render GL_NV_depth_clamp GL_NV_fog_distance GL_NV_light_max_exponent GL_NV_texgen_reflection GL_NV_texture_barrier GL_SGIS_generate_mipmap GL_SGIS_texture_edge_clamp GL_SGIS_texture_lod 

Responses

Employee

 • 

1.7K Messages

 • 

32.4K Points

4 years ago

Thanks for the report. Will investigate. I did a quick test and could not reproduce the issue in my setup. 

Would you be able to export a small catalog with a small number of images that demonstrate the issue? We would like to get a copy of the small catalog along with the photos to investigate. You can use Creative Cloud sync or other online sharing service (like dropbox) and send us the link. Thank you.

Principal Scientist, Adobe Lightroom

1.3K Messages

 • 

22.5K Points

Simon, I wonder if this is the Zoom to Fill / Pan and Zoom problem I have previously reported. One of the keys seems to be the inclusion of an image which was originally in landscape format but which has been cropped to portrait. I'm preparing a small catalogue and will contact you off-forum.

3 Messages

 • 

282 Points

Hi Simon - thanks so much for your quick response.  These are high quality JPGs.  I had first attempted to create the slideshow using the RAW NEF files from my Nikon, but then read that might be causing the issue.  So I imported these jpegs into Lightroom, and it still does the same thing here it will not export the slideshow video at 720 or 1080.  So, I was just able to make a movie with iMovie using the same photos but it did take about 45 minutes.  Maybe I am not giving it enough time to create the video?  I don't see any type of progress indicator movement for quite some time (I waited about 10 minutes) and nothing.  The smaller export sizes (under 720) did not have this issue.  Keep in mind - the export works just fine when using the landscape photos only.  Here is the link to the catalog and photos being used.  http://adobe.ly/2cFCJPN

Hopefully I shared it correctly (my first time using the cloud lol).

3 Messages

 • 

282 Points

More information - my pictures are all original format.  No cropping or edits have been done to these photos.  I am able to recreate this problem 100% of the time using portrait photos.  I try 1 portrait and 1 landscape, and it hangs permanently at 10%.  I use 2 portraits - the progress indicator won't start at all.  I use landscape only photos - they export with no problem.  Also - not using pan and zoom feature with my slideshow.

1.3K Messages

 • 

22.5K Points

Are you using Zoom to Fill, Angela?

Employee

 • 

1.7K Messages

 • 

32.4K Points

4 years ago

@Angela 
I am able to reproduce the issue using your catalog and the first few photos. Will investigate. Please feel free to unshare your pictures.

Principal Scientist, Adobe Lightroom

3 Messages

 • 

82 Points

4 years ago

We have the same issue. Are there any updates? My tech support case number is  0188261936



It works fine with horizontal images but once we use vertical ones and all files are RAW files (Canon 5D Mark III), the export slideshow as video will not export.

Our workaround: When I export all edited raw files as JPG files first and reimport them to Lightroom and export the jpg slideshow as video, it works.



Lightroom version: CC 2015.7 [ 1090788 ]License: Creative Cloud
Operating system: Mac OS 10
Version: 10.11 [6]
Application architecture: x64
Logical processor count: 8
Processor speed: 4.0 GHz
Built-in memory: 40,960.0 MB
Real memory available to Lightroom: 40,960.0 MB
Real memory used by Lightroom: 4,662.5 MB (11.3%)
Virtual memory used by Lightroom: 6,242.9 MB
Memory cache size: 4,762.3 MB
Maximum thread count used by Camera Raw: 8
Camera Raw SIMD optimization: SSE2,AVX,AVX2
Displays: 1) 6400x3600

Graphics Processor Info: 
AMD Radeon R9 M390 OpenGL Engine

Check OpenGL support: Passed
Vendor: ATI Technologies Inc.
Version: 4.1 ATI-1.42.15
Renderer: AMD Radeon R9 M390 OpenGL Engine
LanguageVersion: 4.10


Application folder: /Applications/Adobe Lightroom
Library Path: /Users/petertogel/Pictures/Lightroom/Lightroom Catalog.lrcat
Settings Folder: /Users/petertogel/Library/Application Support/Adobe/Lightroom

Installed Plugins: 
1) Canon Tether Plugin
2) Facebook
3) Flickr
4) JPEGmini
5) SmugMug

Config.lua flags: None

AudioDeviceIOBlockSize: 512
AudioDeviceName: Built-in Output
AudioDeviceNumberOfChannels: 2
AudioDeviceSampleRate: 44100
Build: LR5x102
CoreImage: true
GL_ACCUM_ALPHA_BITS: 0
GL_ACCUM_BLUE_BITS: 0
GL_ACCUM_GREEN_BITS: 0
GL_ACCUM_RED_BITS: 0
GL_ALPHA_BITS: 8
GL_BLUE_BITS: 8
GL_DEPTH_BITS: 24
GL_GREEN_BITS: 8
GL_MAX_3D_TEXTURE_SIZE: 16384
GL_MAX_TEXTURE_SIZE: 16384
GL_MAX_TEXTURE_UNITS: 8
GL_MAX_VIEWPORT_DIMS: 16384,16384
GL_RED_BITS: 8
GL_RENDERER: AMD Radeon R9 M390 OpenGL Engine
GL_SHADING_LANGUAGE_VERSION: 1.20
GL_STENCIL_BITS: 8
GL_VENDOR: ATI Technologies Inc.
GL_VERSION: 2.1 ATI-1.42.15
OGLEnabled: true
GL_EXTENSIONS: GL_ARB_color_buffer_float GL_ARB_depth_buffer_float GL_ARB_depth_clamp GL_ARB_depth_texture GL_ARB_draw_buffers GL_ARB_draw_elements_base_vertex GL_ARB_draw_instanced GL_ARB_fragment_program GL_ARB_fragment_program_shadow GL_ARB_fragment_shader GL_ARB_framebuffer_object GL_ARB_framebuffer_sRGB GL_ARB_half_float_pixel GL_ARB_half_float_vertex GL_ARB_imaging GL_ARB_instanced_arrays GL_ARB_multisample GL_ARB_multitexture GL_ARB_occlusion_query GL_ARB_pixel_buffer_object GL_ARB_point_parameters GL_ARB_point_sprite GL_ARB_provoking_vertex GL_ARB_seamless_cube_map GL_ARB_shader_objects GL_ARB_shader_texture_lod GL_ARB_shading_language_100 GL_ARB_shadow GL_ARB_shadow_ambient GL_ARB_sync GL_ARB_texture_border_clamp GL_ARB_texture_compression GL_ARB_texture_compression_rgtc GL_ARB_texture_cube_map GL_ARB_texture_env_add GL_ARB_texture_env_combine GL_ARB_texture_env_crossbar GL_ARB_texture_env_dot3 GL_ARB_texture_float GL_ARB_texture_mirrored_repeat GL_ARB_texture_non_power_of_two GL_ARB_texture_rectangle GL_ARB_texture_rg GL_ARB_transpose_matrix GL_ARB_vertex_array_bgra GL_ARB_vertex_blend GL_ARB_vertex_buffer_object GL_ARB_vertex_program GL_ARB_vertex_shader GL_ARB_window_pos GL_EXT_abgr GL_EXT_bgra GL_EXT_bindable_uniform GL_EXT_blend_color GL_EXT_blend_equation_separate GL_EXT_blend_func_separate GL_EXT_blend_minmax GL_EXT_blend_subtract GL_EXT_clip_volume_hint GL_EXT_debug_label GL_EXT_debug_marker GL_EXT_depth_bounds_test GL_EXT_draw_buffers2 GL_EXT_draw_range_elements GL_EXT_fog_coord GL_EXT_framebuffer_blit GL_EXT_framebuffer_multisample GL_EXT_framebuffer_object GL_EXT_framebuffer_sRGB GL_EXT_geometry_shader4 GL_EXT_gpu_program_parameters GL_EXT_gpu_shader4 GL_EXT_multi_draw_arrays GL_EXT_packed_depth_stencil GL_EXT_packed_float GL_EXT_provoking_vertex GL_EXT_rescale_normal GL_EXT_secondary_color GL_EXT_separate_specular_color GL_EXT_shadow_funcs GL_EXT_stencil_two_side GL_EXT_stencil_wrap GL_EXT_texture_array GL_EXT_texture_compression_dxt1 GL_EXT_texture_compression_s3tc GL_EXT_texture_env_add GL_EXT_texture_filter_anisotropic GL_EXT_texture_integer GL_EXT_texture_lod_bias GL_EXT_texture_mirror_clamp GL_EXT_texture_rectangle GL_EXT_texture_shared_exponent GL_EXT_texture_sRGB GL_EXT_texture_sRGB_decode GL_EXT_timer_query GL_EXT_transform_feedback GL_EXT_vertex_array_bgra GL_APPLE_aux_depth_stencil GL_APPLE_client_storage GL_APPLE_element_array GL_APPLE_fence GL_APPLE_float_pixels GL_APPLE_flush_buffer_range GL_APPLE_flush_render GL_APPLE_object_purgeable GL_APPLE_packed_pixels GL_APPLE_pixel_buffer GL_APPLE_rgb_422 GL_APPLE_row_bytes GL_APPLE_specular_vector GL_APPLE_texture_range GL_APPLE_transform_hint GL_APPLE_vertex_array_object GL_APPLE_vertex_array_range GL_APPLE_vertex_point_size GL_APPLE_vertex_program_evaluators GL_APPLE_ycbcr_422 GL_ATI_blend_equation_separate GL_ATI_blend_weighted_minmax GL_ATI_separate_stencil GL_ATI_texture_compression_3dc GL_ATI_texture_env_combine3 GL_ATI_texture_float GL_ATI_texture_mirror_once GL_IBM_rasterpos_clip GL_NV_blend_square GL_NV_conditional_render GL_NV_depth_clamp GL_NV_fog_distance GL_NV_light_max_exponent GL_NV_texgen_reflection GL_NV_texture_barrier GL_SGI_color_matrix GL_SGIS_generate_mipmap GL_SGIS_texture_edge_clamp GL_SGIS_texture_lod 

Employee

 • 

1.7K Messages

 • 

32.4K Points

4 years ago

Bug has been logged and it is under investigation. Thanks.

Principal Scientist, Adobe Lightroom

46 Messages

 • 

754 Points

4 years ago

This reply was created from a merged topic originally titled Lightroom 2015.7: Unable to export slideshow as video if includes portrait photos....

That's odd, I just tried that and with all images in Landscape it works but with a single Portrait image in that set it looks like it is doing something but just stops.  Definitely looks like a bug to me too. Seems like that was not properly tested at all prior to release.
You may need to edit the title so that it says "Unable to export Slideshow as Video". Not sure you can in fact edit the title but worth a try.

Note: This conversation was created from a reply on: Lightroom 2015.7: Unable to export slideshow as video if includes portrait photos....

Champion

 • 

2.2K Messages

 • 

37K Points

4 years ago

This reply was created from a merged topic originally titled Lightroom 2015.7: Unable to export slideshow as video if includes portrait photos....

I found another bug. If 'Zoom to Fill Frame' AND 'Pan and Zoom' are selected AND the first image file is Portrait the Export to Video hangs at 0 progress. If the Portrait image is not 1st it hangs with a small progress bar showing. Using either option singly is OK, but not both together!

Note: This conversation was created from a reply on: Lightroom 2015.7: Unable to export slideshow as video if includes portrait photos....

6 Messages

 • 

166 Points

4 years ago

This reply was created from a merged topic originally titled Lightroom 2015.7: Unable to export slideshow as video if includes portrait photos....

I have the same problem. Lightroom will not export a slideshow that contains any portrait images. Previous versions of LR did this fine, but the current versions do not. I am a wedding photographer and cannot now use LR to make slideshows for my clients.

Note: This conversation was created from a reply on: Lightroom 2015.7: Unable to export slideshow as video if includes portrait photos....

8 Messages

 • 

192 Points

4 years ago

This reply was created from a merged topic originally titled Lightroom 2015.7: Unable to export slideshow as video if includes portrait photos....

I have a slideshow of images set to music that I am trying export. I've tried various video resolutions but I just get the following screen...

It's been like this for over 9 hours today.  Tearing my hair out can anyone help?

I'm on a almost brand new 27" imac running Sierra.

After further experimenting if I remove all vertical images from the slide show it exports fine!

Can adobe fix this please as a wedding photography this is pretty much an essential feature for me!!

Adobe Administrator

 • 

8.2K Messages

 • 

117.6K Points

4 years ago

This should be fixed in the CC2015.8/6.8 Update. Give it a try and let us know. 
 

Adobe Photography Products

Quality Engineering - Customer Advocacy

6 Messages

 • 

166 Points

Hi Rikk. I commented 3 weeks ago that the update did not fix the issue. Have you any updates on the problem?

Adobe Administrator

 • 

8.2K Messages

 • 

117.6K Points

When reported as unfixed, we reopened the bug. This thread's status was changed back to Acknowledged. The team is looking at it again. 
 

Adobe Photography Products

Quality Engineering - Customer Advocacy

6 Messages

 • 

166 Points

Thank you. If it helps it is Fuji RAF files that cause the problem - already converted jpeg images work fine, but it is very time consuming to export and then reimport for every slideshow!

Adobe Administrator

 • 

8.2K Messages

 • 

117.6K Points

Chris, if you can create a small catalog containing three images with a slide show that exhibits the problem, I would be happy to take a look at it. I cannot reproduce it on my machines since the update. 
 

Adobe Photography Products

Quality Engineering - Customer Advocacy

3 Messages

 • 

82 Points

Rikk, try it with Canon RAW files.... It works with JPG files but not RAW.

Adobe Administrator

 • 

8.2K Messages

 • 

117.6K Points

It works fine for me with Canon files.  It works with JPEGs as well.  Peter, are you saying you can duplicate Chris's results with Canon files?
 

Adobe Photography Products

Quality Engineering - Customer Advocacy

3 Messages

 • 

82 Points

Correct.

Adobe Administrator

 • 

8.2K Messages

 • 

117.6K Points

I will add this to the bug notes. 
 

Adobe Photography Products

Quality Engineering - Customer Advocacy

2 Messages

 • 

70 Points

Rikk as I mentioned further down in this topics my LR6.8 isn't even able to produce a video with low resolutions jpgs and this on 2 different PC's with different catalogs. If you like I may share a small catalog of the slideshow.

Employee

 • 

1.7K Messages

 • 

32.4K Points

It might be worth noting your screen resolution (Lightroom system info) and Lightroom standard preview size when attaching the small catalog 

Principal Scientist, Adobe Lightroom

Champion

 • 

2.2K Messages

 • 

37K Points

4 years ago

Rikk, on Windows 7 with LR CC 2015.8 with any of the image files Portrait mode it will output a 720p video OK, but not 1080p video.  This is with 'Zoom to Fill Frame' and 'Pan and Zoom' NOT checked. It fails using two Landscape and one Portrait Canon 5D MKII CR2 files placed in ANY order.

6 Messages

 • 

166 Points

4 years ago

2015.8 has definitely NOT fixed this problem. Looking back through the Adobe forums, this problem has been known about for months and not fixed for months! This functionality is vital to me, so please fix it urgently!

2 Messages

 • 

70 Points

4 years ago

Hi, the same problem here

 

I have tried to export a Slideshow in LR 6.8 and the job stops always after about 10%.

I have tried all different possibilities even with only 3 Landscape pictures , low resolution, low quality, no sound, no  start picture , nothing than 3 pictures , but it still didn't work.

When I want to start the export the first try doesn't do anything.

Only the second try starts but then stops after about 10% without any error message just staying at 10%  level.

Exporting to PDF works fine.

On my Laptop I have an old version LR 5.7.1 and here the video export works fine but with the restrictions of this version 5.7.1.

I am running on PC and on Laptop windows 7 with enough Ram 16 & 8 GB and the latest video drivers,

I have tested in several video resolutions also in 480x270 the smallest one with 3 pictures in low resolution .jpg all in landscape.

Nothing worked.

The same pictures however work for a slideshow export in LR 5.7.1

As export location I tried desktop & external Disk noting worked.

I even tried with a small slideshow collection export Catalog with 3 pictures > didn't work

 

Here the System Info of one of the PC's where it is not working

 

Version von Lightroom: 6.8 [ 1099473 ]

Lizenz: Unbegrenzt

Betriebssystem: Windows 7

Version: 6.1

Anwendungsarchitektur: x64

Systemarchitektur: x64

Anzahl logischer Prozessoren: 4

Prozessorgeschwindigkeit: 2,9 GHz

Integrierter Speicher: 8091,4 MB

Für Lightroom verfügbarer phys. Speicher: 8091,4 MB

Von Lightroom verwendeter phys. Speicher: 861,3 MB (10,6%)

Von Lightroom verwendeter virtueller Speicher: 844,9 MB

Cache-Speichergröße: 122,9 MB

Maximale Anzahl Threads, die Camera Raw verwendet: 4

Camera Raw SIMD-Optimierung: SSE2,AVX

DPI-Einstellung des Systems: 96 DPI

Desktop-Komposition aktiviert: Ja

Monitore/Anzeigegeräte: 1) 1680x1050, 2) 1920x1080

Eingabetypen: Multitouch: Nein, integrierte Toucheingabe: Nein, integrierter Stift: Nein, externe Toucheingabe: Nein, externer Stift: Nein, Tastatur: Nein

 

Informationen zum Grafikprozessor:

Check OpenGL support: Failed

Vendor:

Version:

Renderer:

LanguageVersion:

 

 

Anwendungsordner: C:\Program Files\Adobe\Adobe Lightroom

Bibliothekspfad: E:\JiM Documents\Lightroom\Catalog-Jim-Office\Catalog-Jim-Office.lrcat

Einstellungen-Ordner: C:\Users\cht342\AppData\Roaming\Adobe\Lightroom

 

Installierte Zusatzmodule:

1) Canon Tether-Zusatzmodul

2) Facebook

3) Flickr

4) Leica Tether-Zusatzmodul

5) Nikon Tether-Zusatzmodul

 

Config.lua-Flags: None

 

Adapter Nr. 1: Anbieter : 8086

                Gerät : 102

                Subsystem : 20028086

                Version : 9

                Grafikspeicher : 64

AudioDeviceIOBlockSize: 1024

AudioDeviceName: Speakers (Realtek High Definition Audio)

AudioDeviceNumberOfChannels: 2

AudioDeviceSampleRate: 48000

Build: LR5x4

Direct2DEnabled: false

GL_ACCUM_ALPHA_BITS: 16

GL_ACCUM_BLUE_BITS: 16

GL_ACCUM_GREEN_BITS: 16

GL_ACCUM_RED_BITS: 16

GL_ALPHA_BITS: 8

GL_BLUE_BITS: 8

GL_DEPTH_BITS: 24

GL_GREEN_BITS: 8

GL_MAX_3D_TEXTURE_SIZE: 2048

GL_MAX_TEXTURE_SIZE: 8192

GL_MAX_TEXTURE_UNITS: 8

GL_MAX_VIEWPORT_DIMS: 8192,8192

GL_RED_BITS: 8

GL_RENDERER: Intel(R) HD Graphics 2000

GL_SHADING_LANGUAGE_VERSION: 1.40 - Intel Build 9.17.10.4229

GL_STENCIL_BITS: 8

GL_VENDOR: Intel

GL_VERSION: 3.1.0 - Build 9.17.10.4229

GPUDeviceEnabled: false

OGLEnabled: true

GL_EXTENSIONS: GL_EXT_blend_minmax GL_EXT_blend_subtract GL_EXT_blend_color GL_EXT_abgr GL_EXT_texture3D GL_EXT_clip_volume_hint GL_EXT_compiled_vertex_array GL_SGIS_texture_edge_clamp GL_SGIS_generate_mipmap GL_EXT_draw_range_elements GL_SGIS_texture_lod GL_EXT_rescale_normal GL_EXT_packed_pixels GL_EXT_texture_edge_clamp GL_EXT_separate_specular_color GL_ARB_multitexture GL_EXT_texture_env_combine GL_EXT_bgra GL_EXT_blend_func_separate GL_EXT_secondary_color GL_EXT_fog_coord GL_EXT_texture_env_add GL_ARB_texture_cube_map GL_ARB_transpose_matrix GL_ARB_texture_env_add GL_IBM_texture_mirrored_repeat GL_EXT_multi_draw_arrays GL_NV_blend_square GL_ARB_texture_compression GL_3DFX_texture_compression_FXT1 GL_EXT_texture_filter_anisotropic GL_ARB_texture_border_clamp GL_ARB_point_parameters GL_ARB_texture_env_combine GL_ARB_texture_env_dot3 GL_ARB_texture_env_crossbar GL_EXT_texture_compression_s3tc GL_ARB_shadow GL_ARB_window_pos GL_EXT_shadow_funcs GL_EXT_stencil_wrap GL_ARB_vertex_program GL_EXT_texture_rectangle GL_ARB_fragment_program GL_EXT_stencil_two_side GL_ATI_separate_stencil GL_ARB_vertex_buffer_object GL_EXT_texture_lod_bias GL_ARB_occlusion_query GL_ARB_fragment_shader GL_ARB_shader_objects GL_ARB_shading_language_100 GL_ARB_texture_non_power_of_two GL_ARB_vertex_shader GL_NV_texgen_reflection GL_ARB_point_sprite GL_ARB_fragment_program_shadow GL_EXT_blend_equation_separate GL_ARB_depth_texture GL_ARB_texture_rectangle GL_ARB_draw_buffers GL_ARB_color_buffer_float GL_ARB_half_float_pixel GL_ARB_texture_float GL_ARB_pixel_buffer_object GL_EXT_framebuffer_object GL_ARB_draw_instanced GL_ARB_half_float_vertex GL_ARB_occlusion_query2 GL_EXT_draw_buffers2 GL_WIN_swap_hint GL_EXT_texture_sRGB GL_ARB_multisample GL_EXT_packed_float GL_EXT_texture_shared_exponent GL_ARB_texture_rg GL_ARB_texture_compression_rgtc GL_NV_conditional_render GL_EXT_texture_swizzle GL_ARB_sync GL_ARB_framebuffer_sRGB GL_EXT_packed_depth_stencil GL_ARB_depth_buffer_float GL_EXT_transform_feedback GL_EXT_framebuffer_blit GL_EXT_framebuffer_multisample GL_ARB_framebuffer_object GL_EXT_texture_array GL_EXT_texture_integer GL_ARB_map_buffer_range GL_EXT_texture_snorm GL_INTEL_performance_queries GL_ARB_copy_buffer GL_ARB_sampler_objects GL_NV_primitive_restart GL_ARB_seamless_cube_map GL_ARB_uniform_buffer_object GL_ARB_depth_clamp GL_ARB_vertex_array_bgra GL_ARB_shader_bit_encoding GL_ARB_draw_buffers_blend GL_ARB_texture_query_lod GL_ARB_explicit_attrib_location GL_ARB_draw_elements_base_vertex GL_ARB_instanced_arrays GL_ARB_fragment_coord_conventions GL_EXT_gpu_program_parameters GL_ARB_texture_buffer_object_rgb32 GL_ARB_compatibility GL_ARB_texture_rgb10_a2ui GL_ARB_vertex_type_2_10_10_10_rev GL_ARB_timer_query GL_INTEL_map_texture GL_ARB_vertex_array_object GL_ARB_provoking_vertex

34 Messages

 • 

602 Points

4 years ago

This reply was created from a merged topic originally titled Lightroom CC 2015.9 slideshow problem landscape and portrait photos HD.

Still a problem exists when trying to export a slideshow in HD that contains both portrait and landscape shots.  If you exit lightroom and re-open you can export in HD.  if you try to export again it wont work.  Close lightroom and re-open and you can export again.  It is really annoying.  However quality still does not look up to scratch even when it does work.

4 Messages

 • 

90 Points

3 years ago

I just loaded 6.10 windows. Export doesn't work period. I've tried every file type, horizontal, verticle, low or high res. The status bar move approximately 10% then stops. I'm a Lightroom user since day 1 but have not made slide videos. I have used Lightroom for drone video editing.

Lightroom version: 6.10 [ 1111918 ]
License: Perpetual
Operating system: Windows 7 
Version: 6.1
Application architecture: x64
System architecture: x64
Logical processor count: 12
Processor speed: 4.1 GHz
Built-in memory: 32710.9 MB
Real memory available to Lightroom: 32710.9 MB
Real memory used by Lightroom: 571.0 MB (1.7%)
Virtual memory used by Lightroom: 670.9 MB
GDI objects count: 509
USER objects count: 1701
Process handles count: 1059
Memory cache size: 65.1MB / 7921.7MB (0.8%)
Maximum thread count used by Camera Raw: 12
Camera Raw SIMD optimization: SSE2,AVX
Camera Raw virtual memory: 12MB / 16355MB (0%)
System DPI setting: 96 DPI
Desktop composition enabled: Yes
Displays: 1) 1920x1200, 2) 1920x1200
Input types: Multitouch: No, Integrated touch: No, Integrated pen: No, External touch: No, External pen: No, Keyboard: No

Graphics Processor Info: 
Check OpenGL support: Failed
Vendor: NVIDIA Corporation
Version: 3.3.0
Renderer: GeForce GTX 550 Ti/PCIe/SSE2
LanguageVersion: 3.30 NVIDIA via Cg compiler


Application folder: C:\Program Files\Adobe\Adobe Lightroom
Library Path: I:\lightroom5\lightroom backups\2016-11-05 1810\Lightroom Catalog.lrcat\Lightroom Catalog.lrcat
Settings Folder: C:\Users\Bruce\AppData\Roaming\Adobe\Lightroom

Installed Plugins: 
1) Canon Tether Plugin
2) Facebook
3) Flickr
4) FocalPoint
5) Leica Tether Plugin
6) Nikon Tether Plugin
7) onOne Perfect Photo Suite
8) Perfect Effects
9) Perfect Portrait
10) Perfect Resize
11) PhotoFrame

Config.lua flags: None

Adapter #1: Vendor : 10de
D

Adobe Administrator

 • 

8.2K Messages

 • 

117.6K Points

3 years ago

I noticed, Bruce, that the Open GL test failed. That usually means an incompatible Video Card or outdated driver. Is your video card supported? 

https://helpx.adobe.com/lightroom/kb/lightroom-gpu-faq.html

Have you checked with your card's manufacturer and made sure you have the most recent driver?
 

Adobe Photography Products

Quality Engineering - Customer Advocacy