johannes_kaindlstorfer's profile

42 Messages

 • 

682 Points

Sun, Sep 2, 2018 8:43 AM

Lightroom Classic: sync problem: bad argument #1 to '?' (number expected, got nil)

i changed flags in about 300 pictures in lightroom-mobile-android-app to reject.
then i deleted this 300 pictures in lightroom-mobile-android-app.
At the next start of lightroom-classic-cc the sync stopped with this error message:
bad argument #1 to '?' (number expected, got nil).

i tried this: Classic -> Preferences -> Lightroom Sync -> Press alt/option -> Rebuild Sync data -> Lightroom restart -> sync activate -> problem not solved!

I changed the flags

Windows 10, lateste lr-classic-cc

This conversation has been merged. Please refer the main conversation:

Lightroom Classic 7.5: Sync Yields "bad argument #1 to '?' (number expected, got nil)" Error Messages

Responses

2 Messages

 • 

90 Points

3 y ago

I had a similar problem, re-installed the previous lightroom version (7.4), it re-synced the metadata of a few thousand photos and the error didn’t reappear(so far), even after I updated to 7.5 again

42 Messages

 • 

682 Points

3 y ago

lr-classic-cc show's 2062 pictures are synced (300 musst be synced)
lr-mobile-android show's 1762 pictures are synced (sync is completed)
lr-web (lightroom.adobe.com) show's 1762 pictures are synced (sync is completed)
lr-cc-desktop-app show's 1762 pictures are synced (sync is completed)

42 Messages

 • 

682 Points

3 y ago

unbelievable ... i installed the previous version ... and sync in lr-classic-cc worked again -> 1762 pictures -> ok!!!

42 Messages

 • 

682 Points

3 y ago

thank's for the tipp Christophe Gindraux ... now i sync the collections again and then i try to install the new lr-classic-cc version again ...

42 Messages

 • 

682 Points

3 y ago

At the beginning it worked with the previous version of lr-classic-cc. But after syncing about 15.000 pictures about 65 pictures cann't be synced

Employee

 • 

141 Messages

 • 

2.3K Points

3 y ago

Hi Hanneska,

What are those 65 images ? Do you see anything called All sync errors ?
Does this issue resolve when you clear Sync.lrdata ?

Steps to clear sync.lrdata 
1. Go to Lightroom preferences -> Lightroom sync -> Hold alt/option key and click rebuild sync data

Thanks,
Arjun

42 Messages

 • 

682 Points

3 y ago

Hy!

I don't see these images in lightroom-preferences -> lightroom sync....so i don't know whitch Images dosn't sync. But in the Cloud (App and web) there are 65 images less.

I tried the deletion of sync.lrdate two or three times, dosn't Work.

Thanks

Johannes

Employee

 • 

141 Messages

 • 

2.3K Points

3 y ago

Could you please post a screenshot of where are you seeing that error ?
Also in Lightroom classic, is your All synced photographs showing 2062 or your All Photographs showing 2062 count ?

42 Messages

 • 

682 Points

3 y ago


42 Messages

 • 

682 Points

1-3: lightroom classic cc
4: lightroom.adobe.com

16 Messages

 • 

370 Points

3 y ago

I have a similar problem in 7.5...”syncing 1 photo” continually showing. Checked preferences and browser. Did a re-sync. Still there.

1 Message

 • 

80 Points

3 y ago

I have a similar problem in 7.5...”syncing 1 photo” continually showing. Checked preferences and browser. Did a re-sync. Still there. Is there another possibility?

5 Messages

 • 

200 Points

3 y ago

I've got a similar problem - it's driving me nuts. I did some other tests and it seems like the error only happens with images that have synced to the LRCC on my mac. Feels like those folders that synced for the short period I had LRCC installed have had their Metadata corrupted. Maybe.

https://feedback.photoshop.com/photoshop_family/topics/lightroom-classic-7-5-sync-issues