Skip to main content
Adobe Photoshop Family
M

4 Messages

 • 

100 Points

Tue, Oct 27, 2020 12:19 AM

Lightroom Classic: Previous Button add Magenta Tint +20 ish

I'm not sure how to explain this but since the last update (Color grading wheel instead of split toning update) when I apply one of my preset it modifies the WB without affecting the actual image so when I go to the next image and use previous it actually read and apply the "previous" setting which has +20 magenta tint. Hope the explanation make sense.

Responses

95 Messages

 • 

962 Points

a month ago

So. You apply a preset with +20 Magenta. The WB cursor is modifier but the image is not modified. You go to the next image, press previous, and then the image your on is modified with the +20 Magenta ? and if you go back on the previous image the +20 magenta are still not visible ? 

4 Messages

 • 

100 Points

Tout à fait oui oui c'est correct!!

95 Messages

 • 

962 Points

When the mouse is over the parameter do you see in the navigation the parameter effect ? And if you tick this one you should also see the effect parameter in the main window when the mouse is over the parameter.  And if you click does the effect stay or disappear ?

4 Messages

 • 

100 Points

Bonjour Oui Oui,

The thing you circled in red is the preview preset window on the top left corner right? I have this disabled for performance as having it enable slow down Lr considerably.

By "parameters" if you mean the WB, contrast, exposure sliders etc... Yes, when they are moved the effect reflects on the image as normal. I might have misunderstood your question though.

95 Messages

 • 

962 Points

No. The circle in red will show the modification on the main windows . Parameters is presets (in the left panel) . Sorry my LRC is in french ;) 

4 Messages

 • 

100 Points

Y'a pas de soucis Oui Oui. Je continue en anglais pour ceux que cela pourrait eventuellement aider...

With that option selected it shows the effect the preset will have on the selected image which actually doesn't reflect on the loupe view window (top left corner). Which bring me back to what my 1st issue is lol. I made a video to show.

95 Messages

 • 

962 Points

a month ago

Ok. when you apply the preset (4s) there is something strange. The WB stay as "As shot". The WB should go to "Custom". So when you copy parameter from previous LRC keep "As shot" and don't change the WB. when you have such "Bizarre" way of working resetting the preference can help. After the reset if you still have the problem just make a export of your preset and send me to ouiouiphoto@gmail.comand a will have a look. On my LRC i have test and if a do a preset with tint change the WB go to custom if i apply it. So i cannot reproduce the problem.  To reset preference method one is simple https://helpx.adobe.com/lightroom-classic/help/setting-preferences-lightroom.html

En espérant que ca aide ;)