Skip to main content
Adobe Photoshop Family

59 Messages

 • 

952 Points

Tue, May 8, 2018 7:26 PM

Acknowledged

Lightroom Classic: Photos don't show up in grid view on startup

I sometimes apply a filter combination of Flagged/Unflagged (so excluding rejected pics) and a red color label, using a custom color label set. When this filter was active on quitting Lightroom, the grid view stays empty when I start up Lightroom and only after doing some action (switching to a different folder and going back, changing the filter and undo the change) the photos show up like they should. If I also filter on the white color label (which isn't included in the custom color label set) the photos show up immediately on opening Lightroom.

Library filter options: Lock Filters and Remember Each Source's Filter Separately are active. Lightroom version 7.3.1 on macOS High Sierra 10.13.4.

Responses

Official Solution

Adobe Administrator

 • 

8K Messages

 • 

116K Points

2 years ago

I can duplicate this Ad, and agree it is a bug. I will log it with the team. Thanks for reporting it!
 

Adobe Photography Products

Quality Engineering - Customer Advocacy

158 Messages

 • 

2.5K Points

2 years ago

I concur. I have the same problem. I sometime find the flag on and have to turn off to see pictures. Windows 10

Adobe Administrator

 • 

8K Messages

 • 

116K Points

2 years ago

I can no longer reproduce this issue. Can either of you?
 

Adobe Photography Products

Quality Engineering - Customer Advocacy

59 Messages

 • 

952 Points

Yes, still the same for me as described in my initial post.

Adobe Administrator

 • 

8K Messages

 • 

116K Points

Ad, have you updated to 7.4 (Verify by going to Help>System Info...)
 

Adobe Photography Products

Quality Engineering - Customer Advocacy

59 Messages

 • 

952 Points

Thought so:

Adobe Administrator

 • 

8K Messages

 • 

116K Points

Ad, 

Is it possible for you to get me a copy of your catalog that exhibits this issue?
 

Adobe Photography Products

Quality Engineering - Customer Advocacy

59 Messages

 • 

952 Points

Sure, you can find it here. Please confirm when you have downloaded it, I'll remove it from the download location. Hope this helps.

Adobe Administrator

 • 

8K Messages

 • 

116K Points

2 years ago

Confirmed. You can pull it back off now. 
 

Adobe Photography Products

Quality Engineering - Customer Advocacy

59 Messages

 • 

952 Points

2 years ago

Thanks for a quick follow-up!

Adobe Administrator

 • 

8K Messages

 • 

116K Points

2 years ago

Ad, have you updated to Lightroom CC 8.0? Are you still seeing the issue?
 

Adobe Photography Products

Quality Engineering - Customer Advocacy

59 Messages

 • 

952 Points

2 years ago

Yes Rikk, I updated to 8.0 some time ago and the issue is still there.