Skip to main content
Adobe Photoshop Family

3 Messages

 • 

90 Points

Thu, Apr 26, 2018 9:54 PM

Lightroom Classic: Merge to panorama doesn't work suddenly; previously i've done this over the years on several computers.

Lightroom suddenly stopped "seeing" photoshop when I try to merge to panorama.
Nothing happens no matter which way I try to do it. And yet it worked two days ago!
What can I do to get back on track?
Thanks in advance.

Responses

Champion

 • 

19 Messages

 • 

856 Points

3 years ago

I'm not seeing that behavior here. I hope this doesn't sound too basic but restart Lightroom and if that doesn't do it try reseting preferences:

Hold down Shift + Alt (Windows) or Shift + Opt (Mac) when starting LR, and you'll be asked if you want to reset the preferences.

3 Messages

 • 

90 Points

3 years ago

Thank you Rick.  I did do those things.  It's just not seeing Photoshop; usually nothing happens.  Sometimes Photoshop opens, but no images are shown.
This happened to me before on another computer.  Suddenly it started working again after days of not.
Frustrating when one is trying to get images done.

Champion

 • 

19 Messages

 • 

856 Points

3 years ago

Hmmm.... Did you try resetting Photoshop's prefs as well?

https://www.youtube.com/watch?v=VXNrI6YKJIM

3 Messages

 • 

90 Points

3 years ago

Good info!  Thank you.  I had done that but not in the better way. So I redid it.
But alas still no improvement.
You are kind to help on this.  I appreciate it.

Adobe Administrator

 • 

8.2K Messages

 • 

118.3K Points

3 years ago

If you launch Photoshop first, manually, and then invoke the Edit In> Merge to Panorama in Photoshop operation from Lightroom, what happens?
 

Adobe Photography Products

Quality Engineering - Customer Advocacy