aaron_lowndes's profile

9 Messages

 • 

210 Points

Sun, Jan 14, 2018 11:49 PM

Lightroom Classic: Library module left column solo mode bug

Lightroom Classic CC (7.1 release).

I have the left-most column of the library module (the Navigator, Catalog, Folders, Collections and Publish Services) set to "Solo Mode" so only one section is open at a time. Often (not every time) when I start Lightroom Classic CC and open the "Folders" dropdown it only opens a few pixels - enough to show a list of maybe five, five-and-a-half folders in all. There is no scroll bar so I cannot access the rest of the list. If I close then re-open the "Folders" section using the dropdown, it works properly.

Bug needs to be fixed. 

Responses

Official Solution

Adobe Administrator

 • 

15.9K Messages

 • 

296.4K Points

4 y ago

OK. I think I have repro steps. Let me have engineering take a look.

Adobe Administrator

 • 

15.9K Messages

 • 

296.4K Points

4 y ago

What OS/version are you running on? I could not reproduce this. See if you can narrow down what state you're in when you exit the app and relaunch it when this happens. I suspect it some variable in set up to reproduce.

9 Messages

 • 

210 Points

4 y ago

Oh sorry about that. Mac OS 10.13.2 on a MPB.

I just opened LR to see if I could reproduce the error. It opened fine with the Folders panel expanded properly. I clicked on the "Collections" dropdown instead and managed to reproduce the error with that section. See this screenshot:

and this further screenshot after I collapsed the "Collections" dropdown and re-expanded it (this second screenshot displays correctly).


hope that helps