matthew_zory's profile

71 Messages

 • 

1.1K Points

Thu, Apr 8, 2021 7:30 PM

Lightroom Classic: L and I shortcuts

I'm using LR CC 10.2 on Big Sur 11.2.3. The problems I'm about to describe are intermittent bugs but often enough to be a nuisance.

Click 'L' (Lightbox) the side Tabs do not go dark at all. Also, Click "I" for Info and nothing shows up in both the Library and Development Modules.

Responses

Adobe Administrator

 • 

10.1K Messages

 • 

135.9K Points

13 d ago

I would recommend resetting your preferences:

Reset Procedure:

1. Close Lightroom.

2. Hold down [Alt/Opt]+[Shift] while restarting Lightroom.

3. Overwrite the Preferences when prompted by the dialog.

4. Close Lightroom.

5. Restart Lightroom.

Adobe Photography Products

Quality Engineering - Customer Advocacy

71 Messages

 • 

1.1K Points

Thanks for the reply Rikk. Just tried it today...didn't work.

71 Messages

 • 

1.1K Points

Hi Rikk,

On the road for a week so I’ll have to get back to you. One thing did happen after my above response made me wonder if it’s an iMac thing. I had LR CC full screen had the image above open just as you see it. I swiped to another ‘page’ for my email and when I swiped back to LR, the screen/app snapped to the correct display for “L” (light box?)—everything blacked out except the image.  

matt

Adobe Administrator

 • 

10.1K Messages

 • 

135.9K Points

I guess the question I would ask next is are you using Lightroom's Full Screen mode or the Mac OS full screen mode. They behave differently. 

Adobe Photography Products

Quality Engineering - Customer Advocacy

Adobe Administrator

 • 

10.1K Messages

 • 

135.9K Points

10 d ago

Does the behavior occur regardless of whether or not the GPU is enabled in Preferences>Performance?

Adobe Photography Products

Quality Engineering - Customer Advocacy