Skip to main content
Adobe Photoshop Family
scott_jordan_5405459's profile

6 Messages

 • 

204 Points

Tue, Nov 13, 2018 12:58 PM

In progress

Lightroom Classic: Can't Import Certain Videos, says "File Contains no Video Frames"

I posted this issue to the forum: https://forums.adobe.com/message/10739124 

No resolution. In sum, I upgraded my Mac OS and LR to most recent versions, but still can't seem to import select videos into the catalog on my upgraded mac mini, but can do so on my iMac.  Makes NO sense whatsoever.

It says the following error, file contains no video frames: Dropbox - Screenshot 2018-11-12 18.01.55.png

BUT I can open the file using File Explorer/Finder and it is fine. Also, it imports fine on my other mac.

 Here is the video.  Can you try to see what happens on your end?

Dropbox - 313055685820259-record.mov

 The file count is different on my iMac than my Mac Mini, for same folders. Makes no sense, but clearly my Mac Mini is not able to import all the files but my iMac can.



Any help is appreciated.

https://forums.adobe.com/message/10739124

Responses

2 Messages

 • 

20 Points

5 months ago

I have the same problem on mac. Everything is updated at the last release as today (os and lr). I can't import any video files. They are mp4 files h264 (produced via sony alpha cameras or dji osmo action or any other camera). Is a bit of time since I can't import video files (about 6 month I think). 

Of course I tryed to clean the cache, but noithing happens). In the import dialog I read "no preview for this image" and when I try to import appear a dialog box saying there was some trouble with the file.

Of course all the files ar not corrupted and working well on any application.

2 Messages

 • 

20 Points

5 months ago

I have the same problem on mac. Everything is updated at the last release as today (os and lr). I can't import any video files. They are mp4 files h264 (produced via sony alpha cameras or dji osmo action or any other camera). Is a bit of time since I can't import video files (about 6 month I think). 

Of course I tryed to clean the cache, but noithing happens). In the import dialog I read "no preview for this image" and when I try to import appear a dialog box saying there was some trouble with the file.

Of course all the files ar not corrupted and working well on any application.

Champion

 • 

5.6K Messages

 • 

98.3K Points

Luca, if you upload a sample video to Dropbox or similar and post the sharing link here, we can see if the problem is specific to your configuration or a general problem with LR.