Skip to main content
Adobe Photoshop Family

5 Messages

 • 

200 Points

Tue, Sep 11, 2018 4:13 PM

Solved

Lightroom Classic 7.5: Sync issues

I've been syncing between Lightroom Classic and LR Mobile on iPad and iPhone for years without problems. This includes adding RAW files via the Apple dongle on my iPad, making edits, and them syncing to my desktop for further work.

Two weeks ago, I installed LR CC to sync some profiles. Ever since then the sync between LR Classic and cloud hasn't worked properly. What this means is, any photo added to LR Mobile is uploaded to the cloud and can be viewed online - but is not synced with LR Classic on my desktop. Any changes to photographs on LR Mobile or cloud (edits and metadata) are not synced to LR Classic.

LR Mobile to and from the cloud works fine.

This is the state of my Sync Activity:


And the error message on all of these is:

bad argument #1 to '?' (number expected, got nil)

It's as if sync is stuck because of all these errors.

Things I have tried so far:

Log out and in to CC
Rebuilt sync data
Deleted all sync data and re-synced
Deleted sync prefs
Uninstalled LR Mobile on iPad and iPhone

None of these has worked.

My presumption is that LRCC has corrupted the metadata on a bunch of my synced photographs when I installed it for that brief period two weeks ago.

One other thing to note, and this is possibly not connected - a bunch of my photographs show a capture date and time in the metadata pane - but when viewed in grid mode sorted by date - the sort does not take into account the capture date and classes them as dateless - this is also happening in LR Mobile.

Setup

Mac running 10.13.6
LR 7.5

Does anyone have any ideas?

Responses

26 Messages

 • 

488 Points

2 years ago

Same issue.
Seems to be limited to just my iOS photos. Get bad argument #1 to '?' (number expected, got nil) and this seems to freeze the entire sync. 

All Canon captured DNG files sync from LR mobile to LR Classic. It's just my iOS captured JPEG's


Also these sync's errors do not show up in the Sync Error Smart collection. 

5 Messages

 • 

200 Points

2 years ago

For me the issue seems to be with all types of files from iOS to scanned TIFFS to Sony A7R's.

Champion

 • 

5.9K Messages

 • 

104K Points

2 years ago

This appears to be a bug new to 7.5, but I haven't seen a reliable workaround yet.

Victoria Bampton a.k.a. The Lightroom Queen

www.lightroomqueen.com

Author of Adobe Lightroom Classic - The Missing FAQ and Adobe Lightroom - Edit Like a Pro books.

42 Messages

 • 

682 Points

hello victoria, do you have some news for us?
i read  a couple of threads with similar problems.
lr-android-app <-> lightroom.adobe.com <-> lightroom cc works fine and all photos/flags are synced.
but the changes are not synced to lr-classic-cc
(sync is on, no errors in sync activity, ...).

Champion

 • 

5.9K Messages

 • 

104K Points

At the moment, the workaround seems to be rolling back to 7.4. I'm hoping it'll be fixed in the next update, which shouldn't be too far off.

Victoria Bampton a.k.a. The Lightroom Queen

www.lightroomqueen.com

Author of Adobe Lightroom Classic - The Missing FAQ and Adobe Lightroom - Edit Like a Pro books.

2 Messages

 • 

70 Points

2 years ago

I have similar problems. Edits on iPad and deleted photos not syncing from cloud to Classic cc. The changes show on ICloud.com.
I tried a work around that someone suggested and it works, but has to be done to each photo. If an edit is made in Classic and then changed back a lrmobile snapshot appears with the changes. That is not an answer to the problem.

Champion

 • 

5.9K Messages

 • 

104K Points

> The changes show on ICloud.com. 

Could you explain a little more about this? Lightroom's edits wouldn't be related to iCloud in any way I can think of, so I'm wondering how this would be possible.

Take us through your workflow? Are you getting this specific error message, or what's happening?

Victoria Bampton a.k.a. The Lightroom Queen

www.lightroomqueen.com

Author of Adobe Lightroom Classic - The Missing FAQ and Adobe Lightroom - Edit Like a Pro books.

5 Messages

 • 

200 Points

2 years ago

Is there anyone here from Adobe? I have been told for the last week someone 'senior' will call me within 48 hours - no-one ever calls. I have been told this every other day. Is Lightroom support always this bad?

Adobe Administrator

 • 

8.6K Messages

 • 

122.7K Points

2 years ago

Curtis, I just checked using the Adobe ID with which you logged into this forum and see no case reports for you. Do you have a case number you can share with me?
Adobe Photography Products

Quality Engineering - Customer Advocacy

18 Messages

 • 

570 Points

2 years ago

Hi. I have had the same issue since the last software update and finnaly today it was "resolved" by Adobe second level tech support, by rolling back to the previous version og Lightroom CC. Thay said it is a known but which they work to resolve with the next version.

1 Message

 • 

60 Points

2 years ago

3 Messages

 • 

88 Points

2 years ago

I'm having a similar issue. Lightroom 8 here and no solution in sight. I tried rebuilding my sync data multiple times, downgraded to 7.5. each time i try to sync Lightroom gets stuck and the number of syncing photos keeps increasing. Meanwhile Lightroom is using almost 100% of my processing power and eventually freezes up and becomes unresponsive. Is anyone looking into this?

2 Messages

 • 

70 Points

2 years ago

Anyone know if this has been fixed on the latest version of LR - before I upgrade. Nothing in the release notes, which would have been helpful.

3 Messages

 • 

88 Points

2 years ago

I am on the latest version of LR Classic (8) and I'm still having this issue. I downgraded to 7.5 but that did not resolve it for me.

2 Messages

 • 

70 Points

2 years ago

Downgrading to 7.4 fixed it for me. I was advised to do this after lengthy conversations with LR support. We tried everything mentioned above - nothing worked. I was assured the LR team were aware and working on this bug.

1 Message

 • 

92 Points

2 years ago


I was having those issues with Lightroom Classic 7.5. All work done in LR Classic would synchronize properly with my iPads and my iPhone, but any work done on my iPads, iPhone or LR Web would not synchronize back to LR Classic on my PC.  After installing LR Classic 8 everything went back to normal. Sync is now working perfectly across all my devices.

3 Messages

 • 

88 Points

upgrading to lr classic 8 did not solve the problem for me but my issue is slightly different.