Skip to main content
Adobe Photoshop Family

Champion

 • 

24 Messages

 • 

802 Points

Fri, Apr 6, 2018 1:34 PM

Solved

Lightroom Classic 7.3: Touch Workspace appears broke (thumbnails missing)

Found this thread in the U2U forum, and can confirm it is not working for me either. The OP of that thread is using a Surface, while I'm on a Wacom MobileStudio Pro, so I don't think it is a driver issue. Here's what happens:

- starting in Grid view with a few thumbnails showing in a folder, and one photo selected

- tap the Touch icon

- the view switches to Develop, and all thumbnails vanish

- pressing the G key switches back to Grid view, and thumbnails appear in the main area, but Filmstrip is empty

- changing sources via the Folders panel never populates the Filmstrip, though the main area loads with thumbnails

- restarting Lr is the only way to get it back to normal

This is not a function I use, but I did use it once on 7.2 and it did work. Just wanting to bring it to the team's attention. 

Responses

2 Messages

 • 

72 Points

2 years ago

Had someone do remote with my computer as lightroom crashed took him god knows how long to try and fix the problem....just to end up with no files on my computer and to top it of like many others the damn touch work space does not work....I am a total disgusted with the so called help I been give....not a happy bunny. 

Champion

 • 

5.9K Messages

 • 

104K Points

So who was this person Tina? And what do you mean there's no files on your computer?

Victoria Bampton a.k.a. The Lightroom Queen

www.lightroomqueen.com

Author of Adobe Lightroom Classic - The Missing FAQ and Adobe Lightroom - Edit Like a Pro books.

Adobe Administrator

 • 

15.5K Messages

 • 

291.9K Points

I'm looking at the case and it looks like you were having trouble signing in. My guess is you were signed in with a different Adobe ID (email address) prior and/or you're looking at a different/new catalog than before. I'll ask someone to contact you directly.

Sr. Product Manager, Adobe Digital Imaging

2 Messages

 • 

72 Points

2 years ago

That would be another BIG fat no its not working.....:(

Champion

 • 

24 Messages

 • 

802 Points

Tina, can you share some about your system specs, double-check you'd updated to 7.5, and explain exactly what it is doing (not doing)?

For example, I'm using it on a Wacom Mobile Studio Pro running Windows 10. Updated to 7.5, and going through the steps I wrote out in the first post above everything is working for me. What happens when you follow those steps?

3 Messages

 • 

122 Points

2 years ago

Working for me now too. Though one thing that seems to be missing is the ability to manipulate the curve by touching the curve itself. You can now only use sliders to change the various aspects of the curve.

I remember being able to drag points in the curve in the previous version of the touch friendly interface. Am I imagining that feature?

Champion

 • 

24 Messages

 • 

802 Points

I am able to do that. Try this:

- tap the Edit button (not presets)
- tap Global Adjustments, selectTone Curve
- Tone Curve appears on screen
- tap and drag within tone curve on screen