JPEG's profile

31 Messages

 • 

386 Points

Thu, Mar 18, 2021 8:44 PM

Lightroom Classic: 10.2 Message "The catalog could not be opened due to an unexpected error."

This issue has returned.

The catalog opened ONCE (and only once) after updating to LrC 10.2; I do this as a test everytime I update LrC.

Now, a few days later, I get the pop-up with the error text: "The catalog could not be opened due to an unexpected error."

Responses

6 Messages

 • 

114 Points

2 m ago

A month lost with this rotten 10.2 version.

Thanks Adobe !!
The automatic bank debit has never broken down.

6 Messages

 • 

110 Points

2 m ago

Updated to 10.3 and the same problem persists.

Adobe Administrator

 • 

10.8K Messages

 • 

142.3K Points

2 m ago

By my count on this thread we have two customer reporting fixed and one who is not fixed.  Can anyone else chime in with whether or not the 10.3 update has fixed it for them?

I realize that it might take a day or two with an intermittent issue like this to provide a confident answer.  

(edited)

8 Messages

 • 

120 Points

2 m ago

I know it is individual, but at least for me:

LrC 10.2 - If I just rebooted, I could usually start up LrC with no issues, and I could change to another Library as well. If I shut down LrC entirely, and then tried to open it up again, it would come up with errors. If I then rebooted my Mac, it would usually work again.

LrC 10.3 - Having updated a few days ago, all has worked fine since. I can open up LrC, change Libraries, shut it down, and open it up later...

5 Messages

 • 

100 Points

2 m ago

I just updated to LrC 10.3 from LrC 10.1.1 after many failed attempts with 10.2.  I only updated, opened the catalog successfully, browsed some images, closed and then successfully reopened. 

Although I was never able to open 10.2, at least 10.3 updated the catalog and allowed me to open.  So far, so good.  I will not be able to test any more for several days due to other obligations.  I will continue to monitor this thread and report back anything pertinent.

macOS Big Sur 11.4

iMac (Retina 5K, 27-inch, 2017)

4.2 GHz Quad-Core Intel Core i7

1 Message

 • 

60 Points

1 m ago

Hello!

I am having this very same issue today.

Since there is people reporting this until 17 days ago, can anybody suggest what's the best way to proceed?

Thank you

macOS Big Sur 11.4

iMac (Retina 5K, 27-inch, 2019)

3,7 GHz 6-Core Intel Core i5

1 Message

 • 

60 Points

1 m ago

I just uninstalled LrC 10.3 and reinstalled LrC 10.2. I opened the catalog and everything is working!

I had the same issue last night, I have a wedding to deliver this weekend!

1 Message

 • 

60 Points

18 d ago

Hi. I have LrC 10.3. My Catalog currently resides on an external drive. In order to speed things up, I moved a copy of the Catalog and associated files to the SSD in my Mac Mini. I get this message the first time I try to open Lr from either finder or directly. When I press 'Try again', it works. I have no such issue on the external drive (also an SSD). 

I tried to create a new Catalog on the system drive and it wouldn't work either.

Originally, I thought it might be a Permissions issue, but I have reset them and the problem persists.

Any thoughts?