wlodarczyk's profile

14 Messages

 • 

306 Points

Sat, Feb 18, 2017 11:22 PM

Lightroom CC: Image "blinks" when toggling between "Before Only" and "After Only" views in Develop module

-----
Lightroom / System Info:

Lightroom version: CC 2015.8 [ 1099473 ] (and earlier)
Operating system: Mac OS 10Version: 10.12 [3]
Application architecture: x64
Graphics Processor Info: NVIDIA GeForce GTX 775M OpenGL Engine

Check OpenGL support: Passed
Vendor: NVIDIA Corporation
Version: 4.1 NVIDIA-10.14.20 355.10.05.15f03
Renderer: NVIDIA GeForce GTX 775M OpenGL Engine
LanguageVersion: 4.10
-----

In the develop module, when one toggles the image view to "After Only" (after toggling to "Before Only") the image blinks / blips. To replicate:

1. Open an image
2. Go to develop module
3. Press \ key to toggle to "Before Only" view of image
4. Press \ key again to toggle back to "After Only" view of image -- a blip / blink occurs in the transition

Notes:

- Blink / Blip sometimes does not occur until the second toggling of before / after using the backslash key

- Behavior is the same whether using the backslash shortcut key, or selecting appropriate options from the View menu

This bug is significant because it makes it difficult to see the difference between before and after, and the effect of one's edits. It's actually quite a hinderance to editing images with Lightroom. 

Responses

Official Solution

Adobe Administrator

 • 

10.7K Messages

 • 

142.2K Points

4 y ago

I was able to duplicate this and have filed a bug on this behavior. 

Official Solution

Adobe Administrator

 • 

10.7K Messages

 • 

142.2K Points

4 y ago

Lightroom CC2015.12/6.12 was released today and should address this issue.  Please update your Lightroom to the latest version and let us know if you continue to see the issue. Thank you for your patience.

http://blogs.adobe.com/lightroomjournal/2017/07/lightroom-cc-2015-12-now-available.html

1 Message

 • 

80 Points

4 y ago

I have the same issue using LR 6.8

6 Messages

 • 

140 Points

4 y ago

I cannot replicate problem on a late 2012 MacMini with Intel HD 4000 graphics. Switching is very smooth. MacOS 10.12.3 as on your set up. Graphics processor acceleration is "disabled due to errors" by Lightroom on my set up. Maybe a fix is to disable graphics processors acceleration in lightroom performance preferences (if it is not already disabled)?

9 Messages

 • 

214 Points

4 y ago

This reply was created from a merged topic originally titled Lightroom CC Before and After interrupted by a black flicker..

Lightroom CC: When I press "|" to show the before and after of a photo it flickers to black for a second, please fix this it is very hard to compare before and after when black interrupts the transition.

5 Messages

 • 

142 Points

4 y ago

This reply was created from a merged topic originally titled LIGHTROOM - use GPU - flicker in 'before' view.

lightroom 6 on iMac late 2012 3,4 GHz Intel Core i7 with NVIDIA GeForce GTX 680MX > when I hit \ to see the "before" view and the use of graphics processor is enabled, I get a flicker of the image. When I disable the use of graphics processor the flicker is not there and the transition between before and after is smooth. Annoying as we want to see subtle changes in a smooth way. Thanks for looking into it.

11 Messages

 • 

202 Points

4 y ago

I'm experiencing a similar issue on a 13" 2016 MacBook Pro, 16GB RAM, 500GB SSD, Intel Iris Graphics 550 1536 MB.

Intermittently, when entering crop mode, the photo goes black for a second or two. Not the entire interface, just the photo. 

Being that it is intermittent, it may take a tester a number of tries to replicate. I've noticed that when Lightroom's GPU is toggled off, the problem doesn't present itself. It appears only when GPU support is toggled on.

Extremely frustrating as just yesterday I purchased this upgrade to 6.10 because the 5.7 version ran  sluggishly on the new Mac. I bought it for its GPU support. Seems I've gone from bad to worse.

Please let me know if you need additional information. 
 
  Model Name: MacBook Pro

  Model Identifier: MacBookPro13,2

  Processor Name: Intel Core i5

  Processor Speed: 2.9 GHz

  Number of Processors: 1

  Total Number of Cores: 2

  L2 Cache (per Core): 256 KB

  L3 Cache: 4 MB

  Memory: 16 GB

  Boot ROM Version: MBP132.0226.B15


Chipset Model: Intel Iris Graphics 550

  Type: GPU

  Bus: Built-In

  VRAM (Dynamic, Max): 1536 MB

  Vendor: Intel (0x8086)

  Device ID: 0x1927

  Revision ID: 0x000a

  Metal: Supported

  Displays:

Color LCD:

  Display Type: Built-In Retina LCD

  Resolution: 2560 x 1600 Retina

  Pixel Depth: 32-Bit Color (ARGB8888)

  Main Display: Yes

  Mirror: Off

  Online: Yes

  Rotation: Supported

  Automatically Adjust Brightness: Yes

  Connection Type: DisplayPort

2 Messages

 • 

70 Points

4 y ago

I just installed Lightroom on a Windows 10 machine, and I am seeing my images get segmented (like it's dividing the image into 3-4 parts and putting a collage on the screen), every time I move a slider.  It goes back when I release the slider, but it makes it very difficult to edit!

System info below, hope a solution exists.

Lightroom version: CC 2015.10 [ 1111918 ]
License: Creative Cloud
Operating system: Windows 10
Version: 10.0
Application architecture: x64
System architecture: x64
Logical processor count: 8
Processor speed: 3.4 GHz
Built-in memory: 16286.7 MB
Real memory available to Lightroom: 16286.7 MB
Real memory used by Lightroom: 1695.5 MB (10.4%)
Virtual memory used by Lightroom: 2016.0 MB
GDI objects count: 839
USER objects count: 2363
Process handles count: 2220
Memory cache size: 878.8MB / 3815.6MB (23.0%)
Maximum thread count used by Camera Raw: 8
Camera Raw SIMD optimization: SSE2,AVX,AVX2
Camera Raw virtual memory: 912MB / 8143MB (11%)
System DPI setting: 96 DPI
Desktop composition enabled: Yes
Displays: 1) 1680x1050
Input types: Multitouch: No, Integrated touch: No, Integrated pen: No, External touch: No, External pen: No, Keyboard: No

Graphics Processor Info:
GeForce GT 730/PCIe/SSE2

Check OpenGL support: Passed
Vendor: NVIDIA Corporation
Version: 3.3.0 NVIDIA 375.63
Renderer: GeForce GT 730/PCIe/SSE2
LanguageVersion: 3.30 NVIDIA via Cg compiler


Application folder: C:\Program Files\Adobe\Adobe Lightroom
Library Path: C:\Users\Carl\Pictures\Lightroom\Lightroom Catalog.lrcat
Settings Folder: C:\Users\Carl\AppData\Roaming\Adobe\Lightroom

Installed Plugins:
1) AdobeStock
2) Canon Tether Plugin
3) Facebook
4) Flickr
5) Leica Tether Plugin
6) Nikon Tether Plugin

Config.lua flags: None

Adapter #1: Vendor : 10de
    D

2 Messages

 • 

70 Points

4 y ago

I have the same issue what Carl Scott :( it makes work really hard 


Lightroom version: 6.10.1 [ 1117303 ]
License: Perpetual
Operating system: Windows 10
Version: 10.0
Application architecture: x64
System architecture: x64
Logical processor count: 8
Processor speed: 2,5 GHz
Built-in memory: 32592,9 MB
Real memory available to Lightroom: 32592,9 MB
Real memory used by Lightroom: 1343,2 MB (4,1%)
Virtual memory used by Lightroom: 1757,6 MB
GDI objects count: 538
USER objects count: 2017
Process handles count: 1133
Memory cache size: 0,0MB / 7892,2MB (0,0%)
Maximum thread count used by Camera Raw: 8
Camera Raw SIMD optimization: SSE2,AVX,AVX2
Camera Raw virtual memory: 790MB / 16296MB (4%)
System DPI setting: 216 DPI (high DPI mode)
Desktop composition enabled: Yes
Displays: 1) 3840x2160
Input types: Multitouch: Yes, Integrated touch: Yes, Integrated pen: No, External touch: No, External pen: No, Keyboard: No

Graphics Processor Info: 
GeForce GTX 960M/PCIe/SSE2

Check OpenGL support: Passed
Vendor: NVIDIA Corporation
Version: 3.3.0 NVIDIA 372.90
Renderer: GeForce GTX 960M/PCIe/SSE2
LanguageVersion: 3.30 NVIDIA via Cg compiler


Application folder: C:\Program Files\Adobe\Adobe Lightroom
Library Path: C:\Users\Mateusz\Pictures\Lightroom\Lightroom Catalog.lrcat
Settings Folder: C:\Users\Mateusz\AppData\Roaming\Adobe\Lightroom

Installed Plugins: 
1) HDR Efex Pro 2

Config.lua flags: None

Adapter #1: Vendor : 10de
D

2 Messages

 • 

70 Points

4 y ago

625 Messages

 • 

12.4K Points

4 y ago

I am afraid this in not fixed on my machine. There is an initial blink but when you toggle the switch again on the same photo, it doesn't happen. However, when I go to another photo and come back, it would happen again, initially. LR CC, Windows 10, Nvidia 1060(GPU on in LR), 32GB Ram, i7 3.4

Adobe Administrator

 • 

10.7K Messages

 • 

142.2K Points

4 y ago

@Jerry Syder.  I tested on Windows 10 and Mac 10.12.5 just now and it is working correctly here.  Are  you using the latest driver from nVidia's site?

3 Messages

 • 

186 Points

4 y ago

Have the same problem on my brand new 27" iMac with LR CC 2015.12
only fix is to disable GPU accelleration

Lightroom version: CC 2015.12 [ 1125239 ]License: Creative Cloud
Operating system: Mac OS 10
Version: 10.12 [6]
Application architecture: x64
Logical processor count: 8
Processor speed: 4.2 GHz
Built-in memory: 40,960.0 MB
Real memory available to Lightroom: 40,960.0 MB
Real memory used by Lightroom: 2,793.3 MB (6.8%)
Virtual memory used by Lightroom: 5,356.9 MB
Memory cache size: 641.3MB / 9,984.0MB (6.4%)
Maximum thread count used by Camera Raw: 5
Camera Raw SIMD optimization: SSE2,AVX,AVX2
Camera Raw virtual memory: 1327MB / 20479MB (6%)
Displays: 1) 5120x2880

Graphics Processor Info: 
AMD Radeon Pro 580 OpenGL Engine

Check OpenGL support: Passed
Vendor: ATI Technologies Inc.
Version: 4.1 ATI-1.51.8
Renderer: AMD Radeon Pro 580 OpenGL Engine
LanguageVersion: 4.10


Application folder: /Applications/Adobe Lightroom
Library Path: /Users/brad/LR catalogs/Lightroom CC Main Catalog/Lightroom CC Main Catalog.lrcat
Settings Folder: /Users/brad/Library/Application Support/Adobe/Lightroom

Installed Plugins: 
1) 500px
2) AdobeStock
3) Aperture/iPhoto Importer Plug-in
4) Canon Tether Plugin
5) Facebook
6) Flickr
7) HDR Efex Pro 2
8) iPhoto
9) jf PicasaWeb
10) jf Zenfolio
11) Leica Tether Plugin
12) Nikon Tether Plugin
13) ViewBug

Config.lua flags: None

AudioDeviceIOBlockSize: 512
AudioDeviceName: Built-in Output
AudioDeviceNumberOfChannels: 2
AudioDeviceSampleRate: 44100
Build: LR5x4
CoreImage: true
GL_ACCUM_ALPHA_BITS: 0
GL_ACCUM_BLUE_BITS: 0
GL_ACCUM_GREEN_BITS: 0
GL_ACCUM_RED_BITS: 0
GL_ALPHA_BITS: 8
GL_BLUE_BITS: 8
GL_DEPTH_BITS: 24
GL_GREEN_BITS: 8
GL_MAX_3D_TEXTURE_SIZE: 16384
GL_MAX_TEXTURE_SIZE: 16384
GL_MAX_TEXTURE_UNITS: 8
GL_MAX_VIEWPORT_DIMS: 16384,16384
GL_RED_BITS: 8
GL_RENDERER: AMD Radeon Pro 580 OpenGL Engine
GL_SHADING_LANGUAGE_VERSION: 1.20
GL_STENCIL_BITS: 8
GL_VENDOR: ATI Technologies Inc.
GL_VERSION: 2.1 ATI-1.51.8
OGLEnabled: true
GL_EXTENSIONS: GL_ARB_color_buffer_float GL_ARB_depth_buffer_float GL_ARB_depth_clamp GL_ARB_depth_texture GL_ARB_draw_buffers GL_ARB_draw_elements_base_vertex GL_ARB_draw_instanced GL_ARB_fragment_program GL_ARB_fragment_program_shadow GL_ARB_fragment_shader GL_ARB_framebuffer_object GL_ARB_framebuffer_sRGB GL_ARB_half_float_pixel GL_ARB_half_float_vertex GL_ARB_imaging GL_ARB_instanced_arrays GL_ARB_multisample GL_ARB_multitexture GL_ARB_occlusion_query GL_ARB_pixel_buffer_object GL_ARB_point_parameters GL_ARB_point_sprite GL_ARB_provoking_vertex GL_ARB_seamless_cube_map GL_ARB_shader_objects GL_ARB_shader_texture_lod GL_ARB_shading_language_100 GL_ARB_shadow GL_ARB_shadow_ambient GL_ARB_sync GL_ARB_texture_border_clamp GL_ARB_texture_compression GL_ARB_texture_compression_rgtc GL_ARB_texture_cube_map GL_ARB_texture_env_add GL_ARB_texture_env_combine GL_ARB_texture_env_crossbar GL_ARB_texture_env_dot3 GL_ARB_texture_float GL_ARB_texture_mirrored_repeat GL_ARB_texture_non_power_of_two GL_ARB_texture_rectangle GL_ARB_texture_rg GL_ARB_transpose_matrix GL_ARB_vertex_array_bgra GL_ARB_vertex_blend GL_ARB_vertex_buffer_object GL_ARB_vertex_program GL_ARB_vertex_shader GL_ARB_window_pos GL_EXT_abgr GL_EXT_bgra GL_EXT_bindable_uniform GL_EXT_blend_color GL_EXT_blend_equation_separate GL_EXT_blend_func_separate GL_EXT_blend_minmax GL_EXT_blend_subtract GL_EXT_clip_volume_hint GL_EXT_debug_label GL_EXT_debug_marker GL_EXT_depth_bounds_test GL_EXT_draw_buffers2 GL_EXT_draw_range_elements GL_EXT_fog_coord GL_EXT_framebuffer_blit GL_EXT_framebuffer_multisample GL_EXT_framebuffer_object GL_EXT_framebuffer_sRGB GL_EXT_geometry_shader4 GL_EXT_gpu_program_parameters GL_EXT_gpu_shader4 GL_EXT_multi_draw_arrays GL_EXT_packed_depth_stencil GL_EXT_packed_float GL_EXT_provoking_vertex GL_EXT_rescale_normal GL_EXT_secondary_color GL_EXT_separate_specular_color GL_EXT_shadow_funcs GL_EXT_stencil_two_side GL_EXT_stencil_wrap GL_EXT_texture_array GL_EXT_texture_compression_dxt1 GL_EXT_texture_compression_s3tc GL_EXT_texture_env_add GL_EXT_texture_filter_anisotropic GL_EXT_texture_integer GL_EXT_texture_lod_bias GL_EXT_texture_mirror_clamp GL_EXT_texture_rectangle GL_EXT_texture_shared_exponent GL_EXT_texture_sRGB GL_EXT_texture_sRGB_decode GL_EXT_timer_query GL_EXT_transform_feedback GL_EXT_vertex_array_bgra GL_APPLE_aux_depth_stencil GL_APPLE_client_storage GL_APPLE_element_array GL_APPLE_fence GL_APPLE_float_pixels GL_APPLE_flush_buffer_range GL_APPLE_flush_render GL_APPLE_object_purgeable GL_APPLE_packed_pixels GL_APPLE_pixel_buffer GL_APPLE_rgb_422 GL_APPLE_row_bytes GL_APPLE_specular_vector GL_APPLE_texture_range GL_APPLE_transform_hint GL_APPLE_vertex_array_object GL_APPLE_vertex_array_range GL_APPLE_vertex_point_size GL_APPLE_vertex_program_evaluators GL_APPLE_ycbcr_422 GL_ATI_blend_equation_separate GL_ATI_blend_weighted_minmax GL_ATI_separate_stencil GL_ATI_texture_compression_3dc GL_ATI_texture_env_combine3 GL_ATI_texture_float GL_ATI_texture_mirror_once GL_IBM_rasterpos_clip GL_NV_blend_square GL_NV_conditional_render GL_NV_depth_clamp GL_NV_fog_distance GL_NV_light_max_exponent GL_NV_texgen_reflection GL_NV_texture_barrier GL_SGI_color_matrix GL_SGIS_generate_mipmap GL_SGIS_texture_edge_clamp GL_SGIS_texture_lod 

Adobe Administrator

 • 

15.9K Messages

 • 

296.4K Points

4 y ago

Are you guys still seeing this issue with the latest version of Lightroom Classic? I am not able to reproduce this.

11 Messages

 • 

202 Points

4 y ago

Yes, still seeing "blinks" in Develop module on 2016 13" MBP when toggling to full screen after minimal amount of editing.