Skip to main content
Adobe Photoshop Family

6 Messages

 • 

144 Points

Thu, May 10, 2018 11:41 AM

Lightroom 7.3.1: Soft images in reference view when zoomed 1:1

Hardware environment

CPU: Intel Core i7-3770K
GPU: MSI NVIDIA GeForce GTX 670 (391.35)
RAM: 16GB

Software environment

Windows 10.0.16299
Lightroom Classic CC 7.3.1

Problem description

After switching to reference view using Shift+R, the reference photo does not render correctly after zooming in 1:1. The active photo on the right-hand side renders correctly after zooming 1:1:







Workaround

None.

Disabling the graphics processor does not solve the problem: Edit → Preferences... → Deselect "Use Graphics Processor".

Updating to NVIDIA driver 397.64 does not solve the problem.

Testing description

Reproduced in Lightroom Classic CC 7.3.1. Issue can be reproduced reliably upon restarting the computer.

Best regards,

Louis Vallance

Responses

62 Messages

 • 

1.1K Points

3 years ago

for both your "did not render correctly", see if doing a minor adjustment (birghtness up on 1 tick, and then bring it back to normal) gets rendering correct. I have had times where LR gets "stuck" and doing a small correction seems to bring it back in sync.

6 Messages

 • 

144 Points

Hi Zigi,

Whilst in reference view, performing minor adjustments on the active photo does not change the rendering of the reference photo (as far as I know, it is not possible to adjust the reference photo whilst in reference view). Zooming out and then back in again also does not help.

I have not seen this issue before 7.3.1. In the past, if a photo did not render correctly then zooming out and then in again would resolve the problem.

636 Messages

 • 

9.6K Points

3 years ago

Louis this is the second of 2 posts you made today and in both cases I don't have those same problems, or any problems with Lightroom, so I would start by checking your computer hardware.