Skip to main content
Adobe Photoshop Family

8 Messages

 • 

190 Points

Thu, Oct 18, 2012 3:57 PM

Solved

Lightroom: 4.2 update fails

Lightroom 4.2 update extracts almost all files. Unfortunately Setup64.exe is not extracted and I need the 64 bit setup, because I have windows 7 64 bit and Lightroom 4 is already updated to 4.1 also 64 bit. I have enough room on my harddisk ( > 1 Tb).

Responses

297 Messages

 • 

4.5K Points

8 years ago

I just ran the installer. It created a folder with a sub folder that contained the two executables, 32 bit and 64 bit. Are you sure the installer you have didn't do that?

8 Messages

 • 

190 Points

8 years ago

The installer did do that, but the file size of the setup64.exe is 0 byte.

297 Messages

 • 

4.5K Points

8 years ago

That is really strange! Have you tried downloading it again?

8 Messages

 • 

190 Points

8 years ago

about five times with the same results

297 Messages

 • 

4.5K Points

8 years ago

Well, if I had your e-mail address I could send you a Sky Drive link, and you could download my copy.

8 Messages

 • 

190 Points

8 years ago

ehouet at gmail dot com

297 Messages

 • 

4.5K Points

8 years ago

I thought that would work, but the file is too large. Also tried Dropbox, same problem.

Adobe Administrator

 • 

15.5K Messages

 • 

291.7K Points

8 years ago

What browser are you using? Which URL are you downloading from?

Sr. Product Manager, Adobe Digital Imaging

Adobe Administrator

 • 

15.5K Messages

 • 

291.7K Points

8 years ago

Which extraction tool are you using?

Sr. Product Manager, Adobe Digital Imaging

8 Messages

 • 

190 Points

8 years ago

Browser: Firefox
URL: http://www.adobe.com/support/download... (just from New Downloads -> Lightroom)

No extraction tool. When I start the executable it extracts the files to a specific location. All files (or almost all files) are extracted to the folder. But Setup64.exe appears to be 0 kb in size.

Champion

 • 

5.9K Messages

 • 

104K Points

8 years ago

Can you try an alternative browser please Erik?

Victoria Bampton a.k.a. The Lightroom Queen

www.lightroomqueen.com

Author of Adobe Lightroom Classic - The Missing FAQ and Adobe Lightroom - Edit Like a Pro books.

297 Messages

 • 

4.5K Points

8 years ago

I downloaded using Firefox, and everything went well. I was actually able to send the 64-bit installer to Erik, but when he ran it he got the message that there was a missing MSI file. There wasn't one in that folder. So I don't know how to help him anymore.

Champion

 • 

5.9K Messages

 • 

104K Points

8 years ago

Try the instructions on this thread: http://forums.adobe.com/message/4762592

Victoria Bampton a.k.a. The Lightroom Queen

www.lightroomqueen.com

Author of Adobe Lightroom Classic - The Missing FAQ and Adobe Lightroom - Edit Like a Pro books.

8 Messages

 • 

190 Points

8 years ago

The problem is getting stranger. Because James sent me the setup64.exe, I tried to run the setup, but an error occurred at the end. When rolling back, I got another error so I could not run Lightroom any more. When I tried to reinstall update 4.1 I got the same error message as the update of 4.2. I could use the 4.1 update before, but now I get the same error message as with 4.2 and not all files are extracted.
How can I fix this problem? All latest updates are installed from Microsoft.
But could it be that the installer Adobe uses, fails with some of these updates?

Champion

 • 

5.9K Messages

 • 

104K Points

8 years ago

Did you see the 'solution' at the top of the thread I linked to? "Solution found -- Windows installer issues / registry issues -- used the Microsoft Fix it tool (http://support.microsoft.com/kb/24386...) to correct. 4.2 install ran fine."

Victoria Bampton a.k.a. The Lightroom Queen

www.lightroomqueen.com

Author of Adobe Lightroom Classic - The Missing FAQ and Adobe Lightroom - Edit Like a Pro books.