Skip to main content
Adobe Photoshop Family

9 Messages

 • 

1.6K Points

Wed, Aug 14, 2019 1:20 PM

Lightroom/Camera Raw: Presets with Radial filter and range mask stopped working with .4 updates

After the most current update, such presets stopped working in the following applications:
  • Lightroom CC for iPad
  • Lightroom CC (Smartphone)
  • Camera RAW
They still work in Classic and in LR CC desktop. We urgently need this to be fixed.

Responses

Official Solution

7.9K Messages

 • 

114.5K Points

a year ago

I've spoken with the Camera Raw team and they are able to confirm the reported incorrect behavior. We are working on a fix. 

Thank you all for reporting. Make sure you are each clicking the [Me Too] button at the top right of the page so we can better gauge impact!

Adobe Photography Products
Quality Engineer: Customer Advocacy

9 Messages

 • 

1.6K Points

Thank you Rikk! I posted a short analysis below incl. Videos for LR CC Mobile and Camera RAW. Hope this helps. Posting the text here again:

Short update. We tried to figure out what the software problem is. We believe, it is a refresh problem. When you apply the preset, you do not see something happening, but in fact, it is there. When you go into the radial filter tool, you see the pin. When you click on the pin and move it around, the preset settings are applied and you can see them on the screen. Same bug in Camera RAW and Lightroom mobile (smarthpone/iPad).

See video (smartphone): https://vimeo.com/353810841
See video (Camera RAW): https://vimeo.com/353809236 

1 Message

 • 

60 Points

me too

1 Message

 • 

62 Points

a year ago

Same with me :-(

1 Message

 • 

62 Points

a year ago

mee too!

1 Message

 • 

66 Points

a year ago

same for me :(

1 Message

 • 

60 Points

a year ago

Me too!

1 Message

 • 

62 Points

a year ago

Me too 

1 Message

 • 

62 Points

a year ago

Me too

1 Message

 • 

62 Points

a year ago

Me too

9 Messages

 • 

1.6K Points

a year ago

Short update. We tried to figure out what the software problem is. We believe, it is a refresh problem. When you apply the preset, you do not see something happening, but in fact, it is there. When you go into the radial filter tool, you see the pin. When you click on the pin and move it around, the preset settings are applied and you can see them on the screen. Same bug in Camera RAW and Lightroom mobile (smarthpone/iPad).

See video (smartphone): https://vimeo.com/353810841
See video (Camera RAW): https://vimeo.com/353809236 

This should not be complicated to fix. Can someone from Adobe please look into this. Thanks

2 Messages

 • 

62 Points

mee too!

2 Messages

 • 

60 Points

a year ago

mee too!

2 Messages

 • 

60 Points

a year ago

mee too!

1 Message

 • 

62 Points

a year ago

me too

1 Message

 • 

62 Points

a year ago

Me too

1 Message

 • 

62 Points

a year ago

Me too

2 Messages

 • 

62 Points

a year ago

Me too!